Sıkça Sorulan Sorular

1- Okullarınıza öğrenci başvuruları ne zaman yapılabiliyor ve eğitim ücretleri nedir?

Başvuru ve öğrenci kabul koşullarına ilişkin detayları, her okulumuzun kendi sayfasında bulabilirsiniz.

Eğitim ücretleri ile ilgili okul muhasebe birimiyle iletişime geçebilirsiniz.

2- ODTÜ Geliştirme Vakfı Okullarının diğer özel okullardan farkı nedir?

1989 yılında Eğitim - Öğretime başlayan okulumuzda geleneksel ve kalıplaşmış program anlayışı yerine yaratıcı, yenilikçi ve özgün eğitim programları uygulanmaktadır. Öğrencilerimizin bilgi teknolojilerini öğrenmiş, yabancı dil iletişim becerilerini kazanmış, bilgiye ulaşma yollarını bilen ve bilgiyi ihtiyaçları doğrultusunda kullanabilen çağdaş bireyler olarak yetişmeleri hedefimizdir.

Okulumuzdaki Eğitim - Öğretim yaşantısında öğrencilerimizin, duyuşsal, bilişsel ve devinimsel alandaki becerilerinin ve özgüvenlerinin geliştirilmesi amaçlanmaktadır. Öğrenim etkinliklerimiz, öğrencilerimizin bilgi, duygu dünyası ve eylem biçimleri dikkate alınarak düzenlenmektedir.

3- Türkiye'deki eğitim fakültelerinde yetişmiş öğretmenleri işe alıyorsunuz, Milli Eğitim'in bütün okullarda uygulanan programını uyguluyorsunuz, o halde farklılığınız nerede?

Okullarımızda öğretmen seçimi merkezi sistemle gerçekleştirilir. Mart ayında yayınlanan ilanlarla, ihtiyaç duyulan kadrolar için CV bankamıza başvurulması istenir. Bu özgeçmişler ilk olarak kağıt üzerinde belirli kriterler çerçevesinde değerlendirilir ve uygun görülen adaylar mülakata davet edilir. Mülakat aşamasını başarı ile geçen adaylar sınıflarımızda ders gözlemine alınır. Bu aşamadan da başarı ile geçen adayların referans kontrolü yapılır. Bu da bize eğitim fakültelerinde yetişmiş, donanımlı, yeniliğe açık öğretmenlerle çalışma şansı sağlar.

Okullarımızda MEB programları uygulanır. Ancak bu programlar, yatay biçimde zenginleştirilir ve yaşayarak öğrenmenin temel alındığı unsurlarla desteklenir.

4- Ankara dışında başka şehirlerde okullarınız var mı?

ODTÜ Geliştirme Vakfı Okullar zincirinin ilk halkası 1989 yılında ilkokul kısmıyla hizmete giren, ODTÜ Yerleşkesi içindeki Ankara Okulumuz olmuştur.

Bugün ülkemizin dokuz farklı ilinde, 850'nin üstünde öğretmeni, 300 dolayında destek personeli ve 8000’nin üzerinde öğrencisiyle hizmet veren okullarımız:

• Ankara: ODTÜ GVO Özel İlkokulu - Ortaokulu (1989) ve Lisesi (1994)
  • Mersin: ODTÜ GVO Özel Mersin İlkokulu - Ortaokulu (1997) ve Lisesi (2015)
  • Denizli: ODTÜ GVO Özel Denizli İlkokulu - Ortaokulu (1998) ve Lisesi (2014)
  • Kayseri: ODTÜ GVO Özel Erkilet İlkokulu - Ortaokulu (1999) ve Lisesi (2018)
  • İzmir: ODTÜ GVO Özel İzmir İlkokulu – Ortaokulu (2020)

Danışmanlık hizmeti verdiğimiz okullar:

• Niğde: ODTÜ GVO Özel Niğde İlkokulu - Ortaokulu (1998) ve Lisesi (2017)
  • Kocaeli: ODTÜ GVO Özel KYÖD İlkokulu – Ortaokulu (1999)
  • Manisa: Özel Ülkem İlkokulu - Ortaokulu (2003)
  • Konya: Özel Alp İlkokulu – Ortaokulu (2011)

Okullarımız, geleneksel ve kalıplaşmış eğitim anlayışının dışına çıkarak öğrenme sürecini proje tabanlı ve öğrenci merkezli akademik programlarla yürütmeyi hedefleyerek bulundukları illerin önde gelen okulları arasında yer almışlardır. Akademik başarılarının yanı sıra öğrencilerin sosyal yönünün gelişimine de önem verilen okullarımızda sağlanan fizik ortamlar ve alanında uzmanlarla yapılan çalışmalar sonucunda bir çok başarıya imza atılmaktadır.

5- Çocuğumun not ve devamsızlık bilgilerini nereden öğrenebilirim?

Öğrencilerimizin not ve devamsızlık durumunu e-okul kapsamında internet ortamında öğrenebilirsiniz. Bu programı kullanabilmeniz için öğrencinizin T.C. Kimlik ve okul numarasını bilmeniz gerekmektedir.