Destek Hizmetleri

SAĞLIK HİZMETLERİ

Öğrencilerimizin ve çalışanlarımızın, sağlık sorunlarına anında müdahale edilmesi, gerekli önlemlerin alınması amacıyla Mersin Okulumuzda, tam zamanlı hemşirelerimizin görev yaptığı 2 adet sağlık birimimiz bulunmaktadır.

Anında müdahale gerektiren acil durumlarda öğrenci, hemşire kontrolünde ve gerekli durumlarda ilgili müdür yardımcısı ve/veya sınıf öğretmeni tarafından en yakın sağlık merkezine ya da hastaneye ulaştırılır. Veli mutlaka haberdar edilir.

Özellikle küçük sınıflardaki öğrencilerin ilaç kullanmaları gerekiyorsa, öğrenci ya da veli, okula geldiğinde ilacını hemşireye teslim eder. Veli tarafından ilaç ambalajına, öğrencinin adı-soyadı, sınıfı ve şubesi, ilacın verileceği saat ve dozu mutlaka yazılmalıdır.

Velilerimizin, öğrencilerin sağlıkları ve özel durumları hakkında (astım, alerji vb.) bilgileri içeren Öğrenci Sağlık Bilgi Formunu eksiksiz doldurması, öğretmeni ve okul hemşiresine bilgi vermesi, öğrencimizin sağlık takibi açısından gerekli ve çok önemlidir.

Öğrencilerimizin sağlıkla ilgili problemlerinden dolayı sağlık biriminde yapılan tüm işlemler, gerektiğinde kullanılmak üzere kayıt altına alınmaktadır.

Genel aşı uygulamalarından önce, velilere okul yönetimi tarafından duyuru gönderilir, velinin onayı alınır. Aşı uygulamasını isteyen velilerin çocuklarına aşı yapılır.

Bulaşıcı hastalıklarda veli, okul yönetimini bilgilendirmek durumundadır. Öğrenciler rapor bitimine kadar okula gelemezler.

Acil müdahale gerektiren durumların dışında, öğrencilerimizin doktor randevuları için dersten alınmasına izin verilmez. Bu nedenle velilerimizin, öğrencilerimizin okula gelmesine engel olmayan tedavi ve kontrolleri için, doktor randevularını, okul saatleri dışında almaya özen göstermeleri beklenir.

İletişim Bilgileri:

Görev Yeri

Adı Soyadı

Tel. No.

E-Posta

Ana Sınıfları-1. 2. 3. ve 4. Sınıflar

Yasemin GÜCÜM

0324 224 13 33/35-437

ygucum@odtugvo.k12.tr

Ortaokul ve Lise

Fatma BABALIKLI

0324 224 13 47/49-419

fbabalikli@odtugvo.k12.tr

Servis Hizmetleri

ODTÜ Geliştirme Vakfı Mersin Okullarında öğrenci servis hizmetleri, yapılan yıllık sözleşmeler çerçevesinde, sıkı bir gözetim ve işbirliği içinde yürütülmektedir. Servis hizmetleri, "LALE TUR" firması tarafından sağlanmaktadır.

Öğrencilerimiz okul çıkışında servislere sınıf öğretmenleri ve nöbetçi öğretmenler gözetiminde ve denetiminde bindirilir. Sabahları ise bu öğrencileri, nöbetçi öğretmenler karşılar ve onları sınıflarına yönlendirir. Okul Öncesi ve İlkokul servislerinde sürücü dışında, öğrencilere yardımcı olan bir görevli bulunmaktadır.

Ücretleri semtlere göre 4 ayrı basamakta belirlenmekte; ücret ödemeleri veliler tarafından servis şirketine yapılmaktadır.

Ulaşım firması, okul başlamadan önce hazırlık yaparak öğrencinin hangi serviste olduğunu, sabah alınış ve akşam bırakılış saatini veliye bildirir.

Güzergah, saat ve araç koltuk sayılarının oluşturulabilmesi için her eğitim - öğretim yılında en geç 01 Eylül tarihine kadar servis kayıtlarının yapılması büyük önem taşımaktadır.

Okulun açıldığı ilk gün, sabah öğrenciler velileri tarafından getirilir.

LALE Turizm:

Tel. No.: 0552 556 03 33

E - posta: ayseozen33@gmail.com

Yemek Hizmetleri

ODTÜ Geliştirme Vakfı Okullarında yemek hizmetlerinin, sağlık ve beslenme koşullarına, öğrencilerimizin yaş ve gelişim düzeylerine uygun bir şekilde yürütülmesi temel ilkemizdir.

ODTÜ Geliştirme Vakfı Özel Mersin Okullarında yemek hizmetleri, ISS Hazır Yemek Üretim ve Hizmet A.Ş. tarafından verilmektedir. Aylık yemek listeleri, diyetisyen tarafından hazırlanmakta ve komisyon tarafından incelenmektedir. Öneriler doğrultusunda gerekli değişiklikler yapıldıktan sonra listeler kesinleşmekte, internet sitemizde yayınlanmaktadır.

Yemekler, Okulumuz yemekhanesindeki mutfakta üretilmektedir.

Yemek ücretleri; her yıl belirlenmekte ve ücret ödemeleri veliler tarafından yemek şirketine yapılmaktadır.

İlkokul öğrencilerimizin kantini kullanmalarına, para taşımalarına ve alışveriş yapmalarına izin verilmez. Ortaokul öğrencilerimiz ise yemekhane hizmetinin yanı sıra kantinden de faydalanabilmektedirler.

Öğrencilerimiz yemeklerini kendilerine ayrılmış yemekhanede yiyebilirler.

Okulumuzda, yemek listeleri ve yemekhanedeki hizmetlerle ilgili, öğrencilerimizden ve velilerimizden sürekli geri bildirimler alınmakta; her dönem müşteri memnuniyeti anketleri uygulanmakta, görüş ve öneriler doğrultusunda düzenlemeler yapılmaktadır.

ISS Hazır Yemek Üretim ve Hizmet A.Ş.: www.tr.issworld.com

Tel. No: 0536 882 27 41