Okulumuz

Demokratik toplumlarda yaşayabilmenin gerektirdiği özelliklere sahip, yaratıcı, yenilikçi, problem çözücü, yeteneklerini tam olarak kullanabilen insanlar yetiştirmek ve toplumun da bu yönde gelişmesini sağlamak eğitim kurumlarının sorumluluğudur.

Bu inancın verdiği güçle; ODTÜ Geliştirme Vakfı, Ankara'da başlattığı okullar zincirine bir yenisinin Mersin'de açılmasına karar vermiştir. Okulumuz; ODTÜ Deniz Bilimleri Enstitüsü yerleşkesi içinde; 1997-1998 eğitim öğretim yılında açılmış; 2011-2012 Eğitim-Öğretim yılı başında ise Çağdaşkent'teki yeni binasına taşınmıştır.

Okulumuz teknolojinin sunduğu olanakları kullanarak; Milli Eğitim Temel Kanunu'nun belirlediği genel amaçlar çerçevesinde; kendisine, ailesine, ülkesine ve insanlığa yararlı, ülkesini ve milletini seven, laik, demokratik, Türkiye Cumhuriyeti'nin temel niteliklerine bağlı çağdaş gençler yetiştirmeye devam etmektedir.