Kayseri Okulları

Destek Hizmetleri

Sağlık Hizmetleri

Sağlık politikamız, öğrenci ve çalışanların sağlık kapasitesini yükseltmek, çalışana ve öğrenciye okul ortamından gelebilecek zararları önlemek, çalışan ile iş, öğrenci ile eğitim faaliyetleri arasındaki uyumu sağlamaktır. Öğrencilerimizin sağlık sorunlarına anında müdahale edilmesi, gerekli önlemlerin alınması amacıyla okulumuzda bir hemşirenin görev yaptığı sağlık servisimiz bulunmaktadır.

Öğrencilerin ilaç takibi, pansuman, ateş ölçümü gibi hizmetler rutin faaliyetler arasındadır. Çocuklara verilecek her türlü ilaç hemşiremizin kontrolünde ve kayıtlı olarak verilir.

Acil durumlarda öğrenci, öğretmen ve hemşire kontrolünde en yakın sağlık merkezine ya da hastaneye ulaştırılır. Veli  mutlaka haberdar edilir. Veliye ulaşılamadığı durumlarda okul tıbbi gerekleri yerine getirmeye çalışır.

Öğrencilerin aşı uygulamaları ile ilgili programı sağlık müdürlüğüne bağlı   ilgili toplum sağlığı merkezi ile koordineli bir şekilde yürütülür ve öğrencilerin yıllık sağlık kontrollerinin her yıl muntazam yapılması için toplum sağlığı merkezi ekipleriyle işbirliği yapılır.

Diğer çocukların sağlığını etkileyecek herhangi bir sağlık durumunda çocuğunuzu okula göndermemenizi, okula başlayacağı zaman ise doktorundan alacağınız sağlıklı olduğunu bildirir raporu ile birlikte okula göndermenizi, varsa ilaçlarını yazılı olarak teslim etmenizi, çocuklarımızın sağlığı açısından büyük önem taşıyan tırnak ve saç kontrollerini yaşanabilecek sorunları engellemek amacıyla her hafta başında yapmanızı rica ederiz.

Servis Hizmetleri

Öğrencilerimizin güvenle ve zamanında okulumuza gidip gelebilmelerini sağlamak amacıyla çok iyi organize olmuş bir servis ve ulaşım sistemimiz kurulmuştur. Öğrencilerimiz sabahları evlerinin önünden, belirlenen saatte alınırlar ve okul dönüşlerinde de yine belirlenen saatte alındıkları ya da velinin yazılı olarak ilettiği adrese bırakılırlar. Servislerimizde, şoför dışında öğrencilerimize yardımcı olan bir hostes bulunmaktadır.

Okulumuzdaki servis hizmetleri; Aile Birliği ile yapmış olduğu sözleşme gereği 2007 - 2008 Eğitim-Öğretim yılından beri KARDELEN Tur tarafından yapılmaktadır.

Kardelen Tur - Tel: 0 352 232 82 44

+90 312 210 1182 (PBX) • FAX +90 312 210 1435 • info@odtugvo.k12.tr