Fizik

Fizik dersi öğretim programı, öğrencilerimizin 9. ve 10. sınıfta fizik biliminin ilke, prensip ve yöntemlerini günlük hayattaki olay ve durumlarla ilişkilendirerek fiziğin hayatımızdaki yerini fark etmelerini sağlamayı amaçlar. Fen alanını tercih edecek öğrencilerin 11. ve 12. sınıflarda seçtikleri seçmeli dersler ile onları, mekanik, elektrik, manyetizma ve modern fizik konularını ileri düzeyde ele alarak, bilgi çağının bir gereği olan araştırma, sorgulama, inceleme, eleştirel düşünme becerilerini hayatın her alanında kullanabilen öğrenciler olarak yetiştirmeyi hedeflemektedir. Tüm seviyelerde uygulanan programlar laboratuvar çalışmaları ile desteklenmektedir.

Öğrencilerimizden;

• Bilimsel süreç becerilerini kullanarak bilimsel bilgi üretmeleri,
  • Fizik biliminin evrendeki olayların anlaşılmasındaki önemini kavramaları,
  • Fizik biliminin, toplumsal hayata, ekonomiye ve teknolojiye etkisini fark etmeleri,
  • Araştırma, sorgulama, inceleme, eleştirel düşünme becerilerini hayatın her alanında kullanabilmeleri,
  • Konu ile ilgili “neden? niçin?” sorularına yanıt arayarak ders çalışmaları,
  • Deneyleri sebep sonuç ilişkisi kurarak değerlendirmeleri beklenmektedir.