Kütüphane ve Bilgi Merkezi

ODTÜ Geliştirme Vakfı Ankara Okullarında; İlkokul, Ortaokul ve Lise binalarında hizmet veren üç ayrı Kütüphane ve Bilgi Merkezi bulunmaktadır. Kütüphanelerimiz, özel olarak tasarlanmış kütüphane mekanları, konusunda uzman personeli, kaynak zenginliği ve kullanılan bilgi teknolojileri ile öğrencilerimize ve çalışanlarımıza hizmet vermektedir.

Kütüphanelerimiz, IFLA ve UNESCO'nun yayınladığı " Okul Kütüphanesi Bildirgesi"nde yer alan okul kütüphanesi amaçlarını temel alarak, ODTÜ Geliştirme Vakfı Okulları'nın eğitim ve öğretim ilkeleri doğrultusunda hizmet vermektedir. Kütüphanelerimiz, öğrencilerimizin bireysel farklılıkları doğrultusunda çağdaş yaşamın gerektirdiği bilgi ve becerilerle donatılmasında okulumuzu destekleyen en önemli eğitim alanlarından biridir.

Kütüphanelerimiz, her alanda, öğrencilerimiz ve öğretmenlerimiz tarafından başvurulan bir kaynak durumundadır.

Kütüphanelerimizde öğrencilerimizin düşünme becerilerinin geliştirilmesine yardımcı olacak, ilgi ve yeteneklerini geliştirecek, ders programlarını ve bilim, sanat, spor vb. alanlardaki ders dışı faaliyetlerini destekleyici nitelikte 30,000'in üzerinde Türkçe, İngilizce, Almanca, Fransızca ve İtalyanca dillerinde kaynak bulunmaktadır.

Bunun yanı sıra eğitim sürecini desteklemek amacı ile kullanılan görsel - işitsel materyaller ve günlük gazeteler ile süreli yayınlar da kütüphanelerimizde yer almaktadır.