MUN ( Model of United Nations)

"MUN" Birleşmiş Milletlerin, Genel Kurul, Güvenlik Konseyi ve diğer çok uluslu organlarının birebir canlandırıldığı ve lise öğrencilerine uluslararası diplomasi ve İngilizce müzakere becerileri kazandırmayı amaçlayan bir gençlik organizasyonudur. Okulumuzda yapılan kulüp çalışmalarında, öğrenciler öğrendikleri münazara teknikleri ve toplantı hitap kurallarını kullanarak, gündemdeki konuyu tartışırlar. Bu çalışmaları sonucunda, her yıl, biri yurt dışında olmak üzere, katıldığımız 2 ve/veya 3 uluslararası MUN konferansında, öğrencilerimiz,           yerli - yabancı birçok yeni öğrenciyle tanışarak arkadaşlık kurmakla kalmayıp aynı zamanda uluslararası platformda araştırma yapma, yazma, toplum içinde konuşma, problem çözme, ortak görüş oluşturma, sorun çözme, uyuşma ve işbirliği konularındaki becerilerini artıracak büyük bir deneyim yaşamış olurlar.

MUN APPRENTICESHIP (DIPLOMACY AND DEBATE) CLUB

MUN Apprenticeship dünyada olup biten olaylara karşı duyarlı, diplomasiye ilgi duyan ve İngilizce'yi hayatına daha çok katmak isteyen öğrenciler için açılan bir kulüptür.Bir sonraki yıl MUN kulübüne katılmak isteyen öğrencilerin 9.sınıfta bu yeni kulübe katılmasının konu hakimiyeti, dil becerisi, ve kendine güven kazanmaları açısından faydalı ve daha sonra MUN kulübüne katılacak öğrencilerin katılacakları konferanslarda donanımlı ve aktif katılımcı olmalarına olanak sağlayacaktır.

Bu kulüpte bir yıl boyunca öğrencilerin dünyada olup bitenlere olan duyarlılıklarını artırmak, Birleşmiş Milletler toplantılarında kullanılan resmi dili daha rahat kullanabilme ve tartışma becerilerini kazandırmayı amaçlamaktadır. Ayrıca MUN kulübü öğrencilerinin zaman zaman bu kulübün toplantılarına katılarak oturum başkanlığı yapmaları ve deneyimlerini genç arkadaşlarıyla paylaşmaları sağlanacaktır.