EYP Kulübü

EYP(European Youth Parliament), gençlerin, ulusal-uluslar arası ölçekte, diğer ülke ve il okullarından katılan gençlerle; Dünya, Avrupa Birliği ve Türkiye'yi ilgilendiren güncel konular üzerine fikir alışverişleri yaptıkları, tartıştıkları sorunlara çözüm önerileri getirip bu önerileri taslağa geçirdikleri ve sundukları bi Avrupa Parlamentosu simülasyonudur.

EYP;16-22 yaş arasındaki gençlerin pratik ve geliştirici öğrenim deneylerinde bulunmalarına destek sağlar. Geleceğin vatandaşları olarak, gençlerimizin, diğer ulusların düşünce ve karakterlerinin farkında olmalarını, her türlü farklılığa saygı duymalarını, bu sayede de öğrencilerde evrensel sorumluluk ve duyarlılık bilinci geliştirmeyi hedeflenmektedir.

EYP'de gençler hiçbir kısıtlama ve engel olmadan fikirlerini ortaya koyabilecekleri
bir forumda bir araya gelerek; gerek akademik gerekse sosyal gelişimleri için kazanımlar meydana getirirler.

EYP her yıl ulusal seçmelere hazırlık yapan "İngilizce EYP Etkinliği"dir. Bu etkinliklerde istekli ve başarılı görülen kulüp öğrencileri ulusal seçmelere katılır ve başarı gösterdikleri takdirde uluslar arası platformlarda ülkemizi temsil ederler.

EYP kulübümüz  ile öğrenciler dünya ve ülkemizin sorunları hakkında bilinçlenip bir konu hakkında fikir beyan etmeyi öğrenecekler, bu kazanımlarını da gerek yurt içi gerek yurt dışı ortamlarda paylaşıp kendilerini geliştirecek ve hayatları boyunca hatırlanacak deneyimler
kazanacaklardır.Aynı zamanda okulumuza, öğrencilerin dünya görüşlerini arttırmak ve fikir sahibi bireyler yaratmak adına belirli aralıklarla, ülkemizin önemli edebiyatçıları, tarihçileri, siyaset adamları, sosyal bilimcileri ve sanatçılarını konuşma yapmaları için çağıracaklardır.