Future Problem Solving (FPS)

Tüm dünyada gençlerin yaratıcı ve eleştirel düşünce becerilerini kullanarak olumlu bir gelecek tasarlama ve kurma becerilerini geliştirmeyi hedefleyen FPS programı 2018 yılından bu yana okulumuzda uygulanmaktadır. Öğrencilerin Gelecek Problemleri Çözme (GIPS) kategorisinde yıl boyunca yaptığı çalışmalarla geleceğe yönelik ilgi ve küresel farkındalık yaratılması, problem çözme stratejilerini öğrenmeleri ve uygulamaları, araştırma, eleştirel ve yaratıcı düşünme, takım çalışması, sözlü ve yazılı iletişim becerileri gibi birçok 21. yüzyıl becerilerini geliştirmeleri amaçlanmaktadır.

Yıl içinde Türkiye finallerine hazırlık için 2 örnek çalışma yapılmakta ve bu çalışma sonuçlarına göre başarılı olan takımlar Türkiye finallerine davet edilmektedir. Ulusal finallerde performanslarını sergileyen takımlar başarılı oldukları takdirde Amerika’da yapılan dünya finallerinde ülkelerini temsil etmeye hak kazanmaktadırlar.