MCMUN

MCMUN 2014’ten bu yana her yıl Türkiye’nin çeşitli bölgelerinden katılımcılara ev sahipliği yapan bir Model Birleşmiş Milletler Konferansı’dır. İngilizce rehber öğretmenlerinin eşliğinde tamamı öğrencilerden oluşan bir organizasyon ekibi tarafından hazırlanır ve yürütülür. Tüm çalışmalarda ve konferansta ortak dil sadece İngilizce’dir. Konferans THIMUN (The Hague Uluslararası Birleşmiş Milletler) Kurulu’nun prosedürlerini takip eder. Katılımcılar güncel küresel sorunları ele alır ve tüm komite gündem maddeleri pozitif değişimlere katkı sağlamayı özendirir. Farklı kültürlere ve dillere açık olan ODTÜ eğitim anlayışı çatısı altında, öğrenciler dünya meselelerine başka ulusların bakış açısı ile bakabilmeyi, müzakere ve eleştirel düşünce yeteneklerini geliştirerek gerçekçi çözümler üretmeyi deneyimlerler.