KANGURU Matematik Sınavı

Kanguru Matematik Sınavı, Fransa merkezli "Kangourou Sans Frontieres" Derneğine bağlı olarak 80'den fazla ülkede uygulanan bir sınavdır. Türkiye'de Kanguru Matematik Sınavı 6 yıldır MEB Onayıyla yine farklı üniversitelerden ve okullardan akademisyen ve öğretmenler tarafından organize edilmektedir. Her yılın Mart ayının üçüncü haftası bütün dünyada milyonlarca (6 milyondan fazla) öğrenci Kanguru Matematik yarışmasına katılmaktadırlar. Sınav, her sene 9.,10. ve 11.sınıf öğrencilerinin katılımıyla iki etap (1.etap ve final etabı) şeklinde düzenlenmektedir. 1.etapta başarılı olan öğrenciler final etabına katılmaya hak kazanmaktadırlar. Kanguru sınavında sorular öğrencilerin ilgisini çekecek, günlük hayatla bağlantılı ve hatta eğlencelidir. Böylelikle öğrencilerin kafasında yer etmiş olan “matematiğin zor ve sıkıcı” olduğu yönündeki fikirlerini değiştirmeyi, matematiği öğrenciler arasında daha popüler hale getirmeyi hedeflemektedir.