Biyoloji

9. ve 10. sınıf seviyelerinde temel düzey, 11. ve 12. sınıf seviyesinde ise fen alanını tercih eden öğrencilere seçmeli derslerle sunulan ileri düzey biyoloji eğitimi vermeyi hedefleyen öğretim programı, öğrenci merkezli etkinlikler ile öğrencilerimize bireysel olarak veya grup içerisinde kendilerini ifade etme olanağı sağlayan, biyoloji bilgisi ve uygulamalarını günlük hayatla ilişkilendirebilen bilimsel okur-yazarlar olmalarını sağlayacak, hayat boyu bilim öğrenmeye istekli bireyler olmalarını amaçlayan içeriğe sahiptir. Tüm seviyelerde uygulanan programlar laboratuvar çalışmaları ile desteklenmektedir.

Öğrencilerimizden;

• Günlük hayatlarında karşılarına çıkacak sorunlara bilimsel bakış açısı ile çözüm üretmeleri,
  • Bilimsel gelişmeleri takip etmeleri,
  • Yaşadıkları çevre ile bağlantı kurarak teorik bilgiyi anlamlandırmaya çalışmaları,
  • Biyolojik zenginliklerin farkında olmaları, doğaya ve çevrelerine saygı duymaları,
  • Bilgiyi ezberden uzak, araştırmaya ve sorgulamaya bağlı olarak özümseyebilmeleri beklenmektedir.