Kütüphane ve Bilgi Merkezi

ODTÜ Geliştirme Vakfı Ankara Okullarında; İlkokul, Ortaokul ve Lise binalarında hizmet veren üç ayrı Kütüphane ve Bilgi Merkezi bulunmaktadır. Kütüphanelerimiz, özel olarak tasarlanmış kütüphane alanları, konusunda uzman çalışanları, kaynak zenginliği ve kullanılan bilgi teknolojileri ile okuyucularımıza hizmet vermektedir.

Kütüphanelerimiz, IFLA ve UNESCO'nun yayınladığı "Okul Kütüphanesi Bildirgesi"nde yer alan okul kütüphanesi amaçlarını temel alarak, ODTÜ Geliştirme Vakfı Okulları'nın eğitim ve öğretim ilkeleri doğrultusunda hizmet vermektedir. Kütüphanelerimiz, öğrencilerimizin bireysel farklılıkları doğrultusunda çağdaş yaşamın gerektirdiği bilgi ve becerilerle donatılmasında okulumuzu destekleyen en önemli eğitim alanlarından biridir.

Kütüphanelerimizde, öğrencilerimizin düşünme becerilerini, ilgi ve yeteneklerini geliştirecek nitelikte 30.000'in üzerinde Türkçe, İngilizce, Almanca, Fransızca, İspanyolca ve İtalyanca dillerinde basılı kaynak, 1.500’den fazla elektronik kaynak bulunmaktadır. Eğitim-öğretim sürecini destekleyen güncel, bilimsel bilgi içeren görsel-işitsel materyaller, gazeteler ve dergiler kütüphanelerimizde yer almaktadır.