Kayseri Okulları

İnformel Eğitim-çocukistanbul, Hollanda merkezli Designathon Works iş birliği ile ve iki ülkede eş zamanlı olarak Koronavirüsün hayatımızda yarattığı sorunlara çocukların çözümler ürettiği online düzenlenen tasarım yarışmasında her iki ülkeden 300’den fazla çocuğun katıldığı yarışmada 3. Sınıf öğrencilerimizden Merve Cansever, “Korona Habercisi Sensörler” tasarımı ile ilk üçe girmeye hak kazandı. En yüksek puanı alan ilk 3 fikir de oy birliği ile birinciliği paylaştılar. Koronavirüs (Covid-19) tüm dünyadaki eğitim aktiviteleri de dahil, günlük yaşamımızı tüm yönleri ile alt üst ettiği, okulların dünyanın pek çok ülkesinde kapalı olduğu “evde kalma günleri”nde ileriye dönük empati, dayanışma, duygudaşlık, bilime güven, sorunlar karşısında bilgi ve bilinç düzeyinde tepki, cesaret ve yaratıcılık duygu ve becerilerimizi geliştirerek, güçlendirerek amacıyla düzenlenen “Korona ile Karşı Karşıya!” etkinliği ile, çocuklara bu süreçte, edilgen bir şekilde beklemek yerine, yaratıcı fikirleri ile sürece dahil olma fırsatı ve platformu sağlamayı hedeflemektedir.

+90 312 210 1182 (PBX) • FAX +90 312 210 1435 • info@odtugvo.k12.tr