2. SINIFLARIMIZIN “CARIBOU MATH CONTEST” BAŞARISI

Okulumuz 2. Sınıf öğrencilerinin de katılım gösterdiği, “Caribou Math Contest (Caribou Matematik Yarışması)” Eğitim-Öğretim yılı boyunca 6 kez “Kanada Brock Üniversitesi” tarafından dünya çapında tüm öğrenciler için düzenlenen çevrim içi bir Matematik yarışmasıdır.
Öğrencilerin severek matematik yapmalarını ve problem çözerek keyifli vakit geçirmelerini amaçlayan yarışmada sorular: İngilizce, Fransızca, Farsça, Çince olmak üzere 4 farklı dilde sorulmaktadır.
Dünyada 32 ülkeden, yüzlerce okuldan yaklaşık 35 000 öğrencinin katılımı ile gerçekleştirilen üst düzey matematik becerilerini ölçen, İngilizce sorulardan oluşan yarışmanın Kasım ayı etabına 2. sınıf öğrencilerimiz katılarak güzel dereceler elde etmişlerdir.
Minik öğrencimiz Deren Parla TEZEL, kendi sınıf düzeyinde İngilizce yapılan matematik yarışmasında Kayseri birincisi ve Türkiye ikincisi olmuştur. Ayrıca %7’lik dilimiyle dünya çapında ilk 100’e giren öğrencimizi ve yarışmaya katılan tüm öğrencilerimizi tebrik eder başarılarının devamını dileriz.