10 Kasım Atatürk’ü Anma Töreni

’Beni görmek demek mutlaka yüzümü görmek demek değildir. Benim fikirlerimi, benim duygularımı anlıyorsanız ve hissediyorsanız bu yeterlidir.’’ Ülkemizin kurtarıcısı ve Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ü, sonsuzluğa uğurlayışımızın 80. yılında andık. Tören programımız, 5.sınıf öğrencilerimizden Murat Ege GÜVEN ve İklil Lara KARAMAN’ın sunumu eşliğinde mozoleye ana sınıfı öğrencilerimizin çelenk koyması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Aşık VEYSEL’in ‘’Ağlayalım Atatürk’e’’ adlı ağıdının dinlenmesinin ardından okumuzun Türk Dili ve Edebiyat Öğretmeni Merve Taş, günün anlamıyla ilgili konuşmasını yaptı. 1/A sınıfı öğrencilerimizin, ‘’Sen Varsın Atatürk’üm’’ adlı şiir ve dans gösterilerinin ardından 6/A sınıfı öğrencilerimiz,‘’ Who Are You?’’ adlı şiir ve dans gösterilerini sergilediler. 3/A sınıfı öğrencilerimizin ‘’Mustafa Kemaller Tükenmez’’ adlı şiir ve dans gösterilerinin ardından 7 ve 8. sınıf öğrencilerimiz, ‘’Yürüyen Köşk’’ adlı tiyatro oyununu sergilediler. Törenimiz, 4 ve 5. sınıf öğrencilerimizin oluşturduğu okul korosunun seslendirdiği şarkılarla sona erdi. ODTÜ Kayseri Koleji öğrencileri, fikirleriyle yolumuzu aydınlatan Atatürk’e, onun ilke ve inkılaplarına sahip çıkmaya ve ülkesinin geleceği olmaya devam edecektir.