Teknoloji ve Tasarım

• Teknoloji ve Tasarım Şenliği

Öğrencilerimizin yıl boyunca Teknoloji ve Tasarım dersinde yaptıkları tüm projeler ve çalışmalar, sergilenerek akran paylaşımı gerçekleştirilir.  Böylelikle öğrencilerimiz poblemlerimize çözüm getiren, geleceğimize yön veren ve sürdürülebilirlik kavramını destekleyen ve farklı teknoljik gelişmeleri kullanarak geliştirdikleri inovatif fikir ve ürünlerini paylaşma imkanı kazanırlar.

• Proje Tasarım ve İnovasyon Seçmeli Dersleri

Öğrencilerimizin ilgi alanları doğrultusunda; yaptıkları projeler, 3D pen, 3D printer ve farklı web araçları kullanılarak gerçekleştirilir ve yapılan çalışmalar yıl içinde uygun zamanlarda ve yıl sonunda Teknoloji ve Tasarım Şenliği’nde sergilenir. Ayrıca çalışmalarımızda sosyal sorumluluk projelerine destek veren ürünler oluşturulur.

• Söyleşiler

İnovasyon, patent, yarışmalar ve biomimetri konuları ile ilgili olarak öğrencilerimizi bilgilendirmek amacıyla alanlarında uzman konukların öğrencilerimizle buluşmaları sağlanır.

• Geziler

Teknoloji  ve Tasarım alanı ile ilgili üniversite bölümlerine geziler düzenlenir. Sergi ve atölye çalışmalarına katılım sağlanır.

• Yarışmalar

Öğrencilerin alanla ilgili ulusal - uluslararası yarışmalara ve gençlik bianellerine katılımı sağlanır.