Müzik

• Nefesli ve Vurmalı Çalgılar Orkestrası (Bando)

Cumhuriyetimizin ilk yıllarından itibaren hemen hemen her şehirde kent orkestraları, şehir ve okul bandoları bulunmakta idi. Ancak zaman içinde bu kültür yok oldu ve tamamen silinme noktasına geldi. Aslında bu toplulukların önemi ve insanlar üzerindeki etkisi tartışmasız herkes tarafından kabul edilmekteydi.

Okulumuz bando ve nefesli çalgılar orkestrası da bu önemli kültürün yaşaması ve öğrencilerimizin bando ve nefesli orkestra çalgıları ile eserlerini tanımaları ve icra etmeleri amacıyla kurulmuş bir gruptur.

Orkestramız sadece marş çalan bir oluşum olmayıp yerli ve yabancı popüler müzik eserlerini de icra etmektedir.

Genel Hedefler:

• Müziği sevdirmek,
  • Nefesli veya vurmalı bir çalgı çalmalarını sağlamak,
  • Birlikte seslendirebilme becerisini kazandırmak,
  • Müziğin yaşantılarında bir yer edinmesini sağlamak,
  • Takım ruhunu ve özgüveni geliştirmek.

• Koro Çalışmalarımız

Gönüllü öğrencilerimiz  arasından seçilerek oluşturulan ODTÜ GV Özel Ortaokulu Koromuz, 2016-2017 Eğitim-Öğretim Yılı’nda oluşturulmuştur. Koromuz, haftada bir gün okul sonrası çalışmalarını yürütmektedir.

Koro çalışmalarımızın temal amacı, öğrencilerimizin seslerini doğru ve etkili bir biçimde kullanmalarını sağlamak, okul içindeki ve dışındaki müzik yaşantılarını destekleyecek ortamı oluşturmak ve öğrencilerimize birlikte hareket edebilme disiplinini kazandırmaktır.

Koromuz, okul içerisinde yürütülen faaliyetlerde aktif rol almakta ve ulusal festival ve organizasyonlarda da başarıyla okulumuzu temsil etmektedir.

• Orkestra Çalışmalarımız

Lise, ortaokul ve ilkokul öğrencilerimizden oluşturulan yaylı ve nefesli sazlar orkestramız, 2016-2017 Eğitim-Öğretim Yılı’nda oluşturulmuştur.

Orkestramızın amacı, yaylı ve nefesli saz çalan öğrencilerimizle müziği çalma boyutunda deneyimlemek, enstrüman çalan öğrencilerimize bu alanda kendilerini gerçekleştirebilecekleri ve geliştirebilecekleri bir ortam sağlamak, öğrencilerimize birlikte müzik yapma disiplinini kazandırmaktır.

Okul içerisinde çeşitli konserler düzenleyen orkestramız, haftada bir gün okul sonrası çalışmalarını yürütmektedir.

• Çello Dersleri

Çello (Viyolonsel) derslerimiz Usta Öğretici rehberliğinde müzik dersi kapsamında yürütülmektedir. Amacı, öğrencilerimize müzikle ilgilenebilmeleri için farklı bir alan oluşturulmak, yaylı ve nefesli sazlar orkestramızda yer almak üzere öğrencilerimizi yetiştirmektir.