MATEMATİK

ULUSAL VE ULUSLAR ARASI YARIŞMALAR

Öğrencilerin var olan matematiksel becerilerinin geliştirilmesi ve üst düzey düşünme becerilerinin desteklenmesi amacıyla ulusal ve uluslar arası düzenlenen yarışmalara bireysel veya grup olarak katılım sağlanır.

Katılınan uluslar arası yarışmalar;University of Waterloo, Canada” tarafından hazırlanıp tüm dünyada uygulanan, ingilizce sorulan matematik sorularından oluşan “Gauss Contest” ve “The Beaver Computing Challenge (BCC)” ve World Maths Day.

Ulusal yarışmalar ise;  bilgisayar bilimini ve bilgi işlemsel düşünmeyi her yaştan öğrenciye öğretmek amacı ile düzenlenen Bilge Kunduz Uluslararası Enformatik ve Bilgi-İşlemsel Düşünme Etkinliği, etkin geri bildirim verilerek becerilerin geliştirilmesini amaçlayan ve açık uçlu sorular yöneltilerek yapılan MATBEG,  öğrencilerin kafasında yer etmiş olan “matematiğin zor ve sıkıcı” olduğu yönündeki fikirlerini değiştirmeyi, matematiği öğrenciler arasında daha popüler hale getirmeyi hedefleyen Kanguru Matematik Türkiye Yarışmasıdır.

Ayrıca  Türk Beyin Takımı tarafından düzenlenen Ortaokullar Arası Akıl Oyunları Yarışması’na ve Türkiye Zeka Vakfı tarafından düzenlenen Zeka Oyunları Yarışması’na her yıl katılım sağlanır.

NESİN MATEMATİK KÖYÜ GEZİSİ

2015-2016 Eğitim Öğretim Yılı’ndan bu yana her yıl 7. sınıf öğrencilerimizle gerçekleştirdiğimiz gezimizde öğrencilerimiz, Ali Nesin ile ders yapma fırsatı bulur. Matematikte tümevarım yöntemi ile soru çözerek bir matematik teoremine ulaşma  deneyimi yaşarlar.

Pİ GÜNÜ

Poster tasarımının gücünü kullanarak 14 Mart Pi Günü’ne dikkat çekmek ve matematiğe karşı olumlu tutum geliştirmek amacıyla  “Pi Günü” etkinlikleri düzenlenir.

MATH PLANET

2014-2015 Eğitim Öğretim Yılı’ndan itibaren her yıl düzenlenmekte olan “Math Planet”, öğrencilerimizin düşünme becerilerini kullanarak kendilerini geliştirebileceği bir matematik platformudur.