Beden Eğitimi Ve Spor

BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR

Sınıflar Arası Turnuvalar:

Öğrencilerimizin dostça mücadele ederek, kazanma ve kaybetme kavramlarını içselleştirmelerini amaçladığımız etkinliğimiz, öğle aralarında yapılmaktadır.

Futbol Turnuvası - 6, 7 ve 8. sınıflar

Mendil Kapmaca -  5. Sınıflar

Basketbol Turnuvası -  7. sınıflar

Hentbol Turnuvası  - 8. sınıflar

Yakan Top Turnuvası  - 5 ve 6. sınıflar

Voleybol Turnuvası – 7 ve 8. sınıflar

Masa Tenisi Turnuvası  - 5, 6, 7 ve 8. sınıflar

Hentbolda Şut Yarışması - 7. sınıflar

Basketbolda Şut Yarışması  - 8. sınıflar

‘’Bir Oyunum Var‘’ Etkinliği

1. sınıf öğrencilerimizin yaratıcılıklarını geliştirmeyi hedeflediğimiz bu etkinlikte öğrencilerimiz, Beden Eğitimi ve Spor derslerinde gruplar halinde hazırladıkları oyunları arkadaşlarına oynatırlar. Bilişim ve Teknoloji derslerinde ise oyunların posterlerini tasarlayarak disiplinler arası bir çalışma gerçekleştirilir.

Spor Panayırı

5 ve 6. sınıflar için düzenlenen etkinliğimizde basit panayır oyunlarına yer verilir. Bireysel olarak katılım sağlanan etkinliğimizde 20 istasyonda öğrencilerimiz, Beden Eğitimi ve Spor derslerinde edindikleri becerileri sergileme fırsatı bulurlar.

Ultimate Sports Challenge

Öğrencilerimizin sportif becerilerini daha çok ortaya çıkarmalarını sağlamak, özellikle ilgi duyduklara alanlara ilişkin yetkinliklerini akranlarıyla paylaşmalarını sağlamak amacıyla video çekimi gerçekleştirilir. Öğrencilerimizin hazırlayacakları videolar, en fazla 30 saniyeden oluşur. Şube okullarımızın katılımına da açılan yarışmamızın değerlendirme süreci, alanında uzman olan jüri tarafından değerlendirilir.

Kamplar

Kamplarımızda öğrencilerimizin okul dışında da kendini ifade edebilmelerini, farklı spor branşlarını deneyimleyip sporu hayatlarının bir parçası haline getirmelerini ve takım ruhunu, aidiyet duygusunu pekiştirerek onların dostça paylaşımlarını artırmalarını hedefliyoruz.

Basketbol

Voleybol

Futbol Yaz- Kış Kampları

Süper Kupa

2017-2018 Eğitim-Öğretim Yılı’nda uygulanmaya başlanacak olan bir etkinliktir. Sınıflar arası turnuvalara katılan sınıfların başarı, centilmenlik ve görev tamamlamaları sonucunda elde ettikleri puanlar doğrultusunda bir şampiyon sınıf belirlenmesine yönelik olan etkinliğimiz yıl boyunca sürecektir. Sınıfların birlik, beraberlik ve spora katılımının artırılması hedeflenmektedir.

Öğretmenler arası Masa Tenisi ve Voleybol Turnuvası

Öğretmenlerin yıl içerisinde akademik ortamdan uzaklaşıp dostça bir mücadele içerisine girdikleri etkinliğimiz, her yıl ''24 Kasım Öğretmenler Günü'' etkinlikleri kapsamında yapılır.