Etkinliklerimiz

Etkinliklerimiz

TÖRENLER
Bireysel gelişim özelliklerinin önemsendiği ve kendilerini gerçekleştirme fırsatlarının yaratıldığı ortamlarda, Atatürkçü düşünceyi özümsemiş, çağdaş yaşamın gerektirdiği bilgi, beceri ve değerlerle donatılmış bireyler  yetiştirmeyi amaç edinen okulumuzda; milli duyguları ön planda tutmak ve toplumsal değerlerimiz konusunda daha çok farkındalık yaratmak amacıyla öğrencilerimiz "Belirli Gün ve Haftalar"da gerçekleştirilen kutlama programlarında etkin bir şekilde görev almaktadırlar.

ULUSAL VE ULUSLARARASI PROJE VE YARIŞMALAR 
İlkokul öğrencilerimiz, takım halinde çalışma becerilerini geliştirmek ve ortak projelerle sosyal deneyimler kazanmak amacıyla, ülke ve dünya çapında düzenlenen yaş seviyelerine uygun olan çeşitli proje ve yarışmalara katılmaktadırlar. Kazandıkları sosyal deneyimler ile öğrencilerimiz, yaşam boyu eğitimin gerekliliği olan birlikte yaşamayı, çatışmaları yönetmeyi ve farklı bakış açılarına saygı duymayı öğrenirler. 

4. SINIFLAR SÜRDÜRÜLEBİLİR ŞEHİRLER PROJESİ 
4. sınıf öğrencilerinin yürüttüğü “Sürdürülebilir Şehirler Projesi’nin amacı Türkçe, matematik, sosyal bilgiler, fen bilimleri, bilişim teknolojileri, İngilizce, beden eğitimi ve oyun gibi disiplinlerle birlikte çalışarak şehirlerde yaşanan sorunları araştırmalar sonucunda tespit etmek, bu sorunların nedenleri ile ilgili analizler yapmak ve sorunlara çözüm üreterek sürdürülebilir bir şehir tasarlamaktır.

Bu projede çevreyi daha yaşanabilir bir hale getirmek amacıyla öğrencilerimizin sorumluluk üstlenerek çevre okuryazarlığı becerilerini geliştirmeleri hedeflenmektedir.

Belirli Gün ve Haftalar
Küresel vatandaşlık bilinciyle hayata hazırlanan ilkokul öğrencilerimizin, dünya günleri çerçevesinde yaptıkları etkinliklerle, çevresel ve kültürel duyarlılıkları ve farkındalıkları artmaktadır ve dünyayla uyumlu yaşamayı öğrenmektedirler.

  • 13 Kasım Dünya Nezaket Günü
  • 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü
  • 14 Şubat Dünya Sevgi Günü
  • 14 Şubat Dünya Kitap Bağışı Günü
  • 8 Mart Dünya Kadınlar Günü
  • 14 Mart Dünya Matematik Günü
  • 20 Mart Dünya Mutluluk Günü
  • 22 Mart Dünya Su Günü
  • 22-27 Mart Dünya Kütüphaneler Haftası
  • 6 Nisan Dünya Spor Günü
  • 7-13 Nisan Dünya Sağlık Haftası
  • 7 Mayıs Dünya Göçmen Kuşlar Günü
  • 20 Mayıs Dünya Arı Günü
  • 22 Mayıs Dünya Biyoçeşitlilik Günü
  • 25 Mayıs Dünya Etik Günü
  • 28 Mayıs Dünya Oyun Oynama Günü

STEAM TURNUVASI 
Dünya’da STEAM (Science, Technology, Engineering,Art, Mathematics) adı ile yaygınlaşan eğitim yöntemi ile ihtiyaca yönelik çözüm üretmek amacıyla tüm 4. sınıf öğrencilerimiz ile geleneksel STEAM turnuvası yaparak öğrenme ortamlarını zenginleştirmekteyiz. 


"BEN, BİZ, HEPİMİZ: ‘’OYUNLAR YOLUYLA KÜRESEL BECERİLER PROGRAMI”  
2.sınıf öğrencilerimiz ile yürütmüş olduğumuz bu proje ile çocuk oyunları yoluyla öğrencilerde; Kendini koruma becerilerini (güvenli davranış, güvenlik için yardım isteme, kişisel sınırları koruma, güvenlik için doğru karar verme) geliştirme, Sosyal becerileri (fair play davranış tarzı, oyunlarda iş birliği ve iletişim, farklılıklara saygı) geliştirme, Kültürler arası öğrenme ile küresel vatandaşlık bilincini geliştirmeye yönelik çalışmalar amaçlanmaktadır.  

OKULLAR ARASI MÜSABAKALAR 
Okulumuzda öğrencilerimizin eğitim süreçleri boyunca sporun getirdiği olumlu katkılardan faydalanmaları düşüncesi ile takım kontenjanları göz önünde bulundurularak okul takımları oluşturmakta, takımlarımızın okullar arası müsabakalara katılımları sağlamaktadır.

OKUL İÇİ TURNUVA VE YARIŞMALAR 
Öğrencilerimizin boş zamanlarını daha etkin kullanmalarına yardımcı olmak, sosyal gelişimlerine katkıda bulunmak amacı ile turnuva ve yarışmalar düzenlemektedir.

MÜNAZARA TURNUVALARI
4.sınıf öğrencilerimizin katılımı ile her yıl belirlenen bir konu üzerinde zıt düşüncelerin karşılıklı olarak savunulmasına dayanan sınıf içi ve sınıflar arası "Münazara Turnuvaları" düzenlenir.

SABAH SPORU 
İlkokul öğrencilerimiz güne zinde ve eğlenceli başlamak ve sağlıklı aktif yaşam becerileri geliştirmek amacıyla Beden Eğitimi öğretmenleri eşliğinde, ilk derse başlamadan önce açık havada sabah sporu yapmaktadırlar.

ATATÜRK KOŞUSU 
Öğrencilerimiz her sene, ''10 Kasım Atatürk'ü Anma" etkinlikleri kapsamında Atatürk'e olan minnet ve bağlılıklarını düzenlediğimiz Atatürk Koşuşu ile gerçekleştirirler.


YAZAR ŞÖYLEŞİLERİ
 
Öğrencilerimizin yıl boyunca keyifle okuduğu kitapların yazarları ile buluştuğu "Yazar Söyleşileri" düzenlenmekte, her seviyede farklı yazarlarımız okulumuza davet edilmektedir. Kitap okumanın keyfi, ünlü yazarlarımızın öğrencilerimizle yaptığı söyleşilerde paylaşılmaktadır.

UZMAN KONUKLARLA SÖYLEŞİLER 
Tüm seviyelerde, ders kazanımları doğrultusunda uzman konuklarla söyleşiler planlanmaktadır. Bu söyleşilerin, öğrencilerimizin eğitsel, sosyal ve kültürel gelişimlerine katkı sağlamasına özen gösterilmektedir.

TÜRKÇE TİYATRO ÇALIŞMALARI
Öğrencilerimiz tiyatro çalışmalarında bedenlerini ve seslerini kullanma becerilerini geliştirip, eğlenceli bir atmosfer içinde rol oynamayı, taklit etmeyi, jest ve mimiklerini kullanmayı, yaratıcılıklarını geliştirmeyi, doğaçlama yapmayı, dans etmeyi, doğru ve etkili bir şekilde konuşmayı öğrenmektedir. Ayrıca masallarla, öykülerle; Türkiye ve dünya edebiyatından klasiklerle ilk tanışmalarını yaşayacaklardır.

SERAMİK ÇALIŞMALARI
Gerçek anlamda seramiğin yapıldığı atölyemizde öğrencilerimiz günlük yaşamlarında gördükleri veya hayal ettikleri bir şeyi elle tutulur hale yani soyuttan somuta dönüştürmektedirler. Bu çalışmaların aşamaları esnasında ortaya bir ürün çıkarılırken tüm estetik, teknik, fonksiyonellik açılardan en doğru değerlendirmelerin yapılarak, son derece zevkli işlerin oluşturulduğu bir çalışma gerçekleştirilmektedir


SANAT GÜNLERİ
 
Sanat Günleri; öğrencilerin yıl boyunca yapmış oldukları sanatsal ve kültürel faaliyetlerin sergilendiği bir platformdur.

Bu etkinlikte,

  • Sergiler
  • Konserler
  • Konuk söyleşileri
  • Atölye çalışmaları
  • Anlık performanslar (Sanat Sokağı)
  • Dans gösterileri başlıkları altında yapılmaktadır.

AİLEMLE  ETKİNLİK GÜNÜ
Velilerimizle öğrencilerimizi okul ortamında biraraya getirmek amacıyla dönemde bir kere  aile katılım etkinlikleri planlanır. Tüm zümrelerle işbirliği içinde yapılan planlama doğrultusunda  ailelerimiz çocukları ile  okul ortamını yaşama fırsatı bulurlar. 


ODTÜ GVO İZMİR OKULLARI: Güzelbahçe Yelki Mevki 2482. Sokak No:2 Güzelbahçe/İZMİR

0 850 532 1989 / info@odtugvo.k12.tr

2019 ODTÜ Gelistirme Vakfi Okullari Designed by Activate

Yukarı.