ODTÜ GELİŞTİRME VAKFI ÖZEL DENİZLİ OKULLARI ÖĞRENCİLERİMİZ VE VELİLERİMİZLE PLOGGİNG (ÇÖP TOPLA KOŞ) ETKİNLİĞİNDE BULUŞTU

2019-2020 Eğitim-Öğretim yılında ODTÜ Geliştirme Vakfı Özel Denizli Okulları olarak ‘’Plogging (Çöp-Topla-Koş)’’etkinliğini 20 Ekim Pazar günü Ornaz Vadisi’nde gerçekleştirdik. Plogging: İngilizce “jogging” ve “picking up litters” kelimelerinin birleşiminden oluşmaktadır. İlk kez İsveçli Erik Ahlström tarafından 2016 yılında “Plogga” adı altında gerçekleştirilmiştir. Kısa sürede de çevreye duyarlılık olarak dünyanın çeşitli yerlerinde uygulanmıştır. Bizler de ODTÜ ailesi olarak bu etkinliğe ev sahipliği yaptık.

Okulumuz “Eko Tim” öğrencilerinin çevre sloganları ile başlayan etkinlik süresince katılımcılar, koşu yaparken bulundukları bölgedeki çöpleri toplayarak çevre dostu bir etkinlik gerçekleştirdiler. İlk olarak “Plogging” ısınma egzersizleri ile etkinlik başladı. Tüm katılımcılarla, müzik eşliğinde zumba yapıldı. Merkezefendi Belediye Başkanı Sayın Şeniz Doğan’ın da katkıları ile koşu parkuruna geçiş sağlandı. Katılımcılarımız, koşu yaparken aynı zamanda vadide bulunan atıkları temizlediler. Bu etkinlik sayesinde öğrencilerimizde çevre temizliği konusunda bir duyarlılık oluşturulurken aynı zamanda onların aileleriyle verimli zaman geçirmeleri sağlandı.

Katılımlarından ve desteklerinden dolayı Merkezefendi Belediye Başkanımız Sayın Şeniz DOĞAN başta olmak üzere tüm öğrenci, öğretmen ve velilerimize çok teşekkür ederiz.

ODTÜ Geliştirme Vakfı Denizli

+90 312 210 1182 (PBX) • FAX +90 312 210 1435 • info@odtugvo.k12.tr