ODTÜ GV ÖZEL DENİZLİ OKULLARI ÖĞRENCİLERİ DOĞA VE BİLİM KAMPINDA…

ODTÜ Geliştime Vakfı Özel Denizli Ortaokulu 4 ve 5.sınıf öğrencilerimizle 25-26 Mayıs  tarihlerinde Bağbaşı Yaylası Teleferik Kamp Alanında, 1 gece 2 gündüz olmak üzere kamp düzenlenmiştir. “Doğa ve Bilim Kampı” programı ile öğrencilerimize, doğayı yakından tanıma fırsatı sunulmuş, Astronomi bilimi alanında yapılan çalışmalar ile gökyüzünü yakından incelemeleri sağlanmıştır.

Bu kamp sayesinde öğrencilerimiz, bilimi değişik boyutlarıyla ele almayı, bilimin sürecini, doğasını, diğer alanlarla ilişkisini fark etmeyi, doğadaki zevkli etkinliklerle tanımış, bilimsel süreç becerilerini geliştirmeye çalışmıştır.

Bu tür projelerin oluşturulması ve gerçekleştirilmesi, öğrencilerin bilime ve bilimin doğasına olan bakış açılarında olumlu gelişmeler sağlamış, aynı zamanda öğrencilerin temel ve üst düzey bilimsel süreç becerilerini kazanmalarına, hayat boyu araştıran, analiz eden, karşılaştıkları sorunlara çözümler üretebilen bireyler olarak yetişmelerine de katkıda bulunmuştur.

Açık havada gerçekleştirilen etkinlik, çocuğun fiziksel gelişimine katkıda bulunduğu gibi çocukta doğayı takdir etme, onu koruma bilinci gelişmiştir. Her şeyden önemlisi, işbirliği ve paylaşmanın önemli bir örneği olan kamp alanında yeni dostluklar kurulmuş, unutulmaz anılar yaşanmıştır.