NASA INVENTION CHALLENGE 2023’ten Ortaokul Takımımız Ödülle Döndü

9.12.2023 Cumartesi günü, Doğuş Üniversitesinde NASA INVENTION CHALLENGE 2023 (NASA Buluş Şenliği 2023) düzenlendi. Ortaokul, lise öğrencilerine ve hobicilere yönelik yarışmaya, ortaokulumuzdan ODTÜ GVO MEKANİK ve lisemizden PANZER takımları katıldı. Öğrencilere buluş yapacakları bir ortam sunmayı, yenilikçi bakış açısı kazandırmayı, onların düşünsel becerilerini, günlük hayatta problem çözme yetilerini geliştirmeyi; bilim, teknoloji, mühendislik ve matematikle ilgili temel bilgi düzeylerini artırmayı amaçlayan yarışmanın teması “Kâğıt Sepete” olarak belirlendi. Öğrencilerimize, en az yedi eylem ve üç enerji çeşidi kullanarak bir A4 kâğıdını 5 metre ilerideki çöp sepetine taşımalarını isteyen bir problem verildi ve onlardan, bu problem doğrultusunda bir cihaz/düzenek tasarlamaları beklendi.

Ortaokul ve liselerden 23 takımın ve 6 hobici grubun katıldığı yarışmada Artun ÜNLÜ, Can Aslan ŞENEL, Toprak HALDENBİLEN’in oluşturduğu ortaokul takımımız ODTÜ GVO MEKANİK “En Artistik Tasarım Ödülü” almaya hak kazandı. Öğrencilerimizi tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.

+90 312 210 1182 (PBX) • FAX +90 312 210 1435 • info@odtugvo.k12.tr