14 Mart Dünya Matematik Günü

"14 Mart Dünya Matematik Günü" okulumuzda ortaokul ve lise öğrencilerimizin katılımıyla çeşitli etkinlik ve atölye çalışmaları ile kutlanmıştır.
UNESCO’nun Kasım 2019’da aldığı karar ile 14 Mart, "Dünya Matematik Günü" olarak ilan edildi. Dünya Matematik Günü (International Day of Mathematics) için Dünya Matematik Birliği (IMU) tarafından her yıl bir tema seçilmekte ve tüm dünyadaki öğrencilerin bugünü coşkuyla kutlaması hedeflenmektedir. 2022 Uluslararası Matematik Günü’nün bu yılki teması ise ‘Matematik Birleştirir' dir.
Bu tema kapsamında öğrencilerimiz IDM' nin yapmış olduğu fotoğraf yarışmasına katılım göstermiştir. Okulumuzda düzenlenen etkinlik ve atölye çalışmaları içerisinde öğrencilerimiz "Pi sayısını keşfetmiş, akıl ve zeka oyunlarını deneyimlemiş, kağıt kule yarışması, denge kulesi ve ipli labirent oyunu" ile grup olarak yarışmanın bilincine varmışlardır. Ayrıca, öğrencilerimiz yer aldıkları çalışmalar esnasında matematiğin farklı yönlerini yaşayarak öğrenme fırsatı yakalamışlardır.

 


Üniversiteler Mahallesi Ihsan Dogramaci Bulvari No:5 06800 ODTÜ - Çankaya / ANKARA

+90 312 210 1182 (PBX) • FAX +90 312 210 1435 • info@odtugvo.k12.tr

© 2019 ODTÜ Gelistirme Vakfi Okullari • Designed by Activate

Yukarı.