Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi

Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersi öğrencilerin yaşadığı ülkedeki dinî kültürü ve dünyada var olan dinî kültürleri tanıtmayı amaçlayan bir derstir. Din içerisinde var olan öğelerin bir toplumun dil, tarih, müzik, mimari vb. etkilerini fark etmelerini sağlamayı amaçlar. Ayrıca ahlak eğitiminin insanın ve toplumun gelişimi ve mutluluğu için önemini anlatmayı amaçlar.

Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi programımızla öğrencilerimizin;

• İyi ve ahlaklı bireyler olmaları,
• Dinin sosyal hayat, kültür ve medeniyet unsurları üzerindeki etkilerini kavramaları,
• Farklı inanç ve kültürlere saygılı olmaları,
• Din adına kültürümüzde var olan yanlışlara karşı eleştirel düşünme becerisi kazanmaları,
• Tarihte dine bağlı ortaya çıkan olayların neden ve sonuçlarının ezberlenmesi yerine, önceki ve sonraki gelişmeler arasında bağlantı kurmaları hedeflenmektedir.