2. Yabancı Dil

Okulumuzda 5. sınıfta başlayan İkinci Yabancı Dil ders programları (Almanca, Fransızca, İspanyolca) öğrencilerimizin okuma, yazma, konuşma ve dinleme becerilerine yönelik öğrenci merkezli öğretim uygulamalarıyla sürdürülmektedir. Haftada iki saat yapılan derslerle öğrencilerimizin ortaokulu A1 seviyesinde bitirerek öğrendikleri dili yüksek eğitim ve profesyonel hayatlarında bir üst seviyeye taşımaları için gereken motivasyonu ve altyapıyı kazanmaları hedeflenir. 7 ve 8. sınıflarda istekli öğrencilerimizin uluslararası dil sertifika sınavlarına (FIT IN A1, DELF A1, DELLE A1) girerek seviyelerini belgelendirmeleri sağlanır.

Avrupa Dil Kriterleri uyarınca A1 seviyesinde öğrencilerimizin;

• Temel kişisel bilgilerini paylaşarak kendisi ve çevresi hakkında konuşabilen,
• Temel iletişim ihtiyaçlarını karşılayabilen,
• Kazandığı dil becerisini küresel vatandaş kimliğini oluştururken kullanan,
• Çok dilliliğin kazandırdığı kültürel zenginliğin farkındalığıyla, kültürel çeşitliliğe saygılı ve duyarlı bireyler olarak yetişmeleri amaçlanmaktadır.