Future Problem Solving (FPS)

Future Problem Solving (Gelecekteki Problemleri Çözme) Kulübünde öğrencilerin yaratıcılıklarını ve toplumsal farkındalık becerilerini güçlendirmek adına Uluslararası Problemleri Çözme Programı (FPSPI) uygulanır.

Bu süreçte öğrencilerin ekonomi, bilim-teknoloji, toplum ve politika gibi küresel konulardaki problemler ile sokak hayvanlarının barınma sorunları ve çevre kirliliği gibi toplumsal problemlerin farkına varmaları beklenir. Kendilerine çözmek istedikleri bir problem alanı belirlemeleri ve seçtikleri bu problem durumunu analiz edip kendi aksiyon planlarını uygulamaları amaçlanır.

Takımlar planladıkları problem çözüm aşamalarının İngilizce analiz raporunu oluşturarak ulusal turnuvalarda performanslarını sergilerler. Başarılı olan takımlar ise Amerika’da yapılan dünya finallerinde ülkelerini temsil etmeye hak kazanırlar. Bu kulüpteki en önemli amaç öğrencilerin ne düşüneceklerini değil, nasıl düşüneceklerini öğrenmelerine yardımcı olmaktır.