Felsefe Kulübü

Felsefe Kulübünde; öğrencilerimizin, gerek gündelik hayatta gerekse akademik ortamda, özgün fikirler üretebilen, ürettikleri fikirleri yazılı ve sözlü dilde ifade edebilen, yeni toplumsal oluşum ve koşulları sağlıklı biçimde değerlendirebilen,  tartışan, sorgulayan, eleştirel bakış açısını karakter özelliği olarak benimsemiş bireyler olarak yetişmeleri desteklenmektedir.

Felsefe kavramlarla yapılır ve kavramların eksik veya yanlış öğrenilmesi, iletişimi-çağımızın, bilgisine en çok ihtiyaç duyduğu konu - bozduğu ölçüde anlaşmayı olanaksız kılar. Felsefe Kulübü öğrencileri filozofların, siyaset bilimcilerin, sosyologların günümüze dek üretmiş oldukları ve tüm sosyal bilimler  tartışmalarının ekseni olan bu müfredat dahili ve harici kavramların bilgisine vakıf olma olanağına sahip oldukları gibi, bu kavramları akıl yürütmelerinde aktif olarak kullanabilecekleri zihin alıştırmalarına tabi olacaklardır.

Kulüpte yürütülen tartışmalar sayesinde, öğrencilerimize, dünyaya daha önce hiç bakmadıkları pencereler açılacaktır. Daha önce "sorun / mesele" olarak tanımladıkları konuların aslında "sorun" olmadığını, gerçekte neye "sorun" gözüyle bakılması gerektiğini kavrama olanağına sahip olacaklardır. Bu sayede de gündelik hayat sorunlarıyla baş edebilme konusunda kıvraklık geliştireceklerdir.
Kulüp öğrencilerimiz, müfredat dışı kaynaklara (kitap, film, makale vb.) yönlendirilerek üniversite yıllarında sahip olmaları beklenen ve gereken entelektüel yetilerini geliştirme fırsatı bulacaklardır.

Felsefe Öğretmenlerimizin okulumuzda her yıl düzenlediği "Dünya Felsefe Günü"nde, ve Felsefeciler Derneği işbirliği ile düzenldiğimiz "Ankara Felsefe Günü" gibi etkinliklerde aktif olarak yer alacaklardır. Bu etkinlikler sayesinde akademisyenler ile tanışma fırsatı bulacaklar ve akademisyenler eşliğinde atölye çalışmalarına katılabileceklerdr.  Ayrıca, her yıl Mart ayında düzenlenen "Felsefe Olimpiyatları" için hazırlanacaklar. Kulübün düzenlediği "Sosyal Sorumluluk Projeleri"ne katılacaklar, okulumuz Sosyal Bilimler Zümresi tarafından düzenlenen "Sosyal Bilimler Şenliği", "Sosyal Bilimler Yarışması" gibi etkinliklerde öncelikli yer alacaklar, TÜBİTAK'ın "Sosyoloji Proje Yarışması"na katılabileceklerdir.

Felsefe Kulübüne kimler katılmalıdır?

  • "Açık Fikir"li olmayı, farklı düşünceleri/dünyaları önemseyen ve merak eden
  • Kitaplara tutku ile bağlı, okumayı yaşamının merkezinde gören
  • Hayal kurabilen
  • Sanat ve edebiyata da ilgi duyan
  • Hayata ve onu anlamaya dair bir "dert"i olan
  • Düşündüklerini yazılı olarak ifade edebilen ya da bu yetisini geliştirmek isteyen
  • Her şeyden önce bilmeyi ve bilgiyi, bilginin "kendisi uğruna" aramayı kişiliğinin bir yönü olarak benimsemiş tüm lise öğrencilerimiz kulübümüze katılabilirler.

Üniversiteler Mahallesi Ihsan Dogramaci Bulvari No:5 06800 ODTÜ - Çankaya / ANKARA

+90 312 210 1182 (PBX) FAX +90 312 210 1435 info@odtugvo.k12.tr

2019 ODTÜ Gelistirme Vakfi Okullari Designed by Activate

Yukarı.