Akademik Destek

Destekleme Programı

ODTÜ Geliştirme Vakfı Özel Lisesi'nde 9. sınıftan itibaren öğrencilerin akademik gelişimlerine katkıda bulunmak amacıyla okul sonrasında müfredat programıyla paralellik gösteren Destekleme Programları düzenlenmektedir.

Öğrencinin, programa dahil olabilmesi için o derse ait yazılı notunun 55'in altında olması gerekmektedir. İsteyen öğrenci, açılan tüm dersleri* tercih edebilir.

• Bir dersin açılabilmesi için, o dersi en az 8 öğrencinin tercih etmesi gerekmektedir.

Olimpiyat Çalışmaları

Okulumuzda TÜBİTAK Bilim Olimpiyatlarına hazırlık amacıyla Fizik, Kimya, Biyoloji ve Matematik alanlarında çalışmalar yapılmaktadır.

• 9. Sınıfın ilk haftasında yapılan sınavda başarılı olan öğrenci programa dahil edilir.
  • İDES öğrencileri, tercih ettikleri takdirde Olimpiyat grubuna sınavsız dahil olurlar.
  • Devam zorunluluğu vardır. Özürsüz olarak 3 gün gelmeyen öğrenci programdan çıkartılır.

Öğle Etütleri

Tüm öğrencilerimizin;  eksik kaldıkları konuları tamamlayabilmelerini, bireysel sorularını öğretmenlerine yöneltebilmelerini sağlamak amacıyla, her öğlen  farklı derslerden çalışmalar yapılmaktadır. Bu çalışmalar günlük olarak planlanmakta ve güncede duyurulmaktadır

İDES - İleri Düzey Eğitim Sınıfı

ODTÜ Geliştirme Vakfı Özel Lisesi İleri Düzey Eğitim Sınıfları Programı (İDES) öğrencilere,
  • tanımlanmış bir sorunu çözmek için veri toplama, yorumlama ve analiz etme
  • topladıkları verilerden kanıta dayalı sonuçlar çıkartma
  • bilimsel ve matematiksel modellemeler yoluyla  evrensel gerçeklilikleri açıklama
  • gerçek yaşam senaryoları üzerinde çalışarak temel bilgilere erişme yollarını kavrayarak,  bilgiyi yönetme
  • bilimsel sorulara cevap bulmak ve sorunlara çözüm önerileri getirebilmek için deney tasarlama
  • bilimsel fikirleri ve kanıta dayalı argümanları yazılı ve sözlü yollarla uygun bir şekilde sunma
  • ulusal/uluslararası yarışma/sınavlarda okulumuzu  temsil etme
gibi  becerileri kazandırmayı hedefleyen, içeriği International GCSE müfredatı ile zenginleştirilmiş  2 yıllık bir programdır.
Fizik (2 saat), Kimya (2 saat), Biyoloji (2 saat) ve Matematik (4 saat) derslerinden oluşan programa devam zorunludur. Programın öğretim dili İngilizcedir.
Lise İDES programında yer alacak öğrenciler İDES Seçme Sınavı ve Hazırlık Yeterlilik İngilizce Yazılı Sınavı puanlarına göre aşağıdaki tablodaki oranlar dikkate alınarak belirlenir. İDES Seçme Sınavı, ortaokul müfredatı kapsamında Türkçe, Matematik ve Fen Bilimleri derslerinden çoktan seçmeli olarak uygulanmaktadır.

Değerlendirme sonucunda elde edilen verilerle yapılan sıralamaya göre belirlenen öğrenciler, İDES grubunu oluştururlar. Ayrıca 9. sınıfın 1. dönemi sonunda yazılı ve uygulamalı sınavlarının ağırlıklı puan ortalaması 85,00 ve üzeri olan öğrencilerden İDES içinde yer almayanlar istedikleri taktirde 2. dönem programa dahil edilirler.