An Environmental Research Programme- Şehrine Turist Olma

Bu projenin amacı öğrencilerin yakın çevresindeki su kütlelerini tanımaları ve özelliklerini araştırmalarıdır. Bu kapsamda, öğrencilerin Ankara’nın yakın çevresindeki gölleri harita üzerinde gösterebilmeleri, doğal ve yapay göllerin farklılıklarını ve ekonomik-turistik açıdan önemlerini öğrenmeleri, gölleri sıcaklık, sertlik-yumuşaklık, canlı çeşitliliği, çevresel faktörler gibi kimyasal, biyolojik ve coğrafi unsurlar açısından kıyaslayıp yorumlamaları, insanların biyo-çeşitlilik üzerine olan etkilerini gözlemlemeleri, arazi gezisi sırasında yapılacak biyolojik ve kimyasal analiz yöntemlerini tanımaları ve öğrenmeleri hedeflenmektedir.