iGEO-Uluslararası Coğrafya Olimpiyatı

iGEO-Uluslararası Coğrafya Olimpiyatı; öğrencilerin coğrafi bilgi-becerilerini ve genel kültür bilgilerini kullanarak katılabilecekleri bir yarışmadır. Yarışma her yıl 10-11-12. Sınıf öğrencilerinin katılımı ile üç aşamada gerçekleştirilmektedir. 1. Basamakta bölge elemeleri yapılmakta ve İstanbulda yapılacak ulusal elemelere katılım şansı elde edilmektedir. Ulusal etapta ingilizce bilim sınavını başarıyla tamamlayan öğrenciler arazi basamağına kalmaktadır.Bu basamağı başarıyla tamamlayan öğrenciler verilen bir konu ile ilgili araştırma hazırlayıp poster ile sunum gerçekleştirmekte, buradaki değerlendirmeler sonucu başarılı olan ilk dört öğrenci  Türkiye takımına girmekte ve olimpiyatın düzenlendiği ülkede Türkiye’yi temsil etmektedir.