Türkiye Beyin Olimpiyatları

Beyin Olimpiyatları, Dünya Zekâ Oyunları Federasyonu Türkiye temsilcisi olan Türk Beyin Takımı’nın ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerine yönelik düzenlediği üç aşamalı bir yarışmadır. Yarışmanın amacı, zekâ oyunları kültürünün daha geniş kitlelere ulaşmasının yanında, gelecekte ülkemizi Dünya Zekâ Oyunları Şampiyonaları’nda temsil etme potansiyeli olan öğrencileri tespit etmek ve onları bu alanda yetiştirmektir. Öğrencilerin bireysel olarak katıldığı yarışma üç aşamadan oluşmaktadır. İl elemelerini belli bir puanın üzerinde başarı gösteren öğrenciler Bölge Finallerine katılmaya hak kazanırlar. Bölge finallerinde başarılı olan öğrenciler Türkiye finallerine katılmaya hak kazanmaktadır. Türkiye finallerinde ilk 10’a giren öğrenciler ödüllendirilmektedir.