Türkiye Okullar Arası Zeka Oyunları Şampiyonası

Türkiye Zeka Vakfı tarafından her yıl düzenlenen, Türkiye Okullar Arası Zeka Oyunları Şampiyonası, öğrencilerin düşünme, karar verme ve problem çözme becerilerini geliştirmek, yardımlaşma ve takım çalışması alışkanlıkları kazandırmak amacı ile yapılmaktadır. Türkiye Zeka Vakfı tarafından tüm sınıf seviyelerinde yapılan yarışmaya öğrenciler bireysel olarak “İl Finallerine” katılarak, aldıkları puanlar ile okul takımının asil veya yedek üyeleri olarak belirlenmektedir. Okul takımları her sınıf seviyesinde aldıkları puanlara göre “Bölge Finallerine” katılma hakkı kazanmaktadır. Bölge Finalleri sonucunda başarılı olan takımlar Türkiye Finallerine katılmaya hak kazanmaktadır. Türkiye finallerinde her sınıf seviyesinde ilk 3'e giren takımlar ödül almaktadır.