GençBizz Liseli Öğrenciler Arası Girişimcilik Yarışması

Öğrencilerimiz; liseli öğrencilerin erken yaş döneminde girişimci olmasına katkı sağlamak, sadece Türkiye’nin değil dünyanın ihtiyacı olan girişimci ve inovatif bir neslin yetişmesine fırsat sunmak için hazırlanan GençBizz Liseli Öğrenciler Arası Girişimcilik Yarışması'na, her yıl kendi geliştirdikleri ürünlerle katılmaktadır. Yaparak-yaşayarak öğrenmeye dayalı bu yarışmada öğrencilerimiz farklı yıllarda kendi geliştirdikleri ürünlerle birçok başarı elde etmişlerdir.

• Öğrencilerimiz, Tip1 diyabet hastalarının süreç takibini yapan bir program olan DiaTrack projeleriyle GençBizz 2019 Türkiye finaline kalma hakkı kazanmışlardır.
  • Akran eğitimlerinin önemini kavratma ve arkadaşlarının akademik ve sosyal gelişimlerine katkı sağlama amacıyla Appeer projesini geliştirmişlerdir. Bu proje ile pandemi sürecinde de arkadaşlarının akademik ve sosyal gelişimlerine katkı sağlayan öğrencilerimiz  GençBizz 2020 Türkiye finalinde,  En İnovatif Ürün Kategorisi'nde Türkiye 2.'si olmuşlardır.
  • Kemoterapi tedavisi gören hastaların %68'inde ortaya çıkan nöropatiyi engellemek amacıyla hayata geçirdikleri Tensopathy adlı ürünleriyle  GençBizz 2020 Türkiye finalinde,  En İnovatif Ürün Kategorisi'nde Türkiye 1.'si, Genel Klasman'da Türkiye 1.'si olarak ülkemizi Avrupa'da temsil etme hakkı kazanmışlardır. Avrupa'da toplamda yaklaşık 30.000 girişim içinden de Ageas Sosyal İnovasyon Ödülü'nü alan öğrencilerimiz, bu başarılarının yanı sıra Genel Klasman'da Avrupa 3.'sü olmuşlardır. Yine aynı yıl içinde JA China Girişimcilik Zirvesi'nde de Türkiye'yi temsil etmek üzere davet alıp Çin'in Shanghai kentinde düzenlenen zirvede ürün tanıtımlarını yapmışlardır.