AAPT PhysicsBowl Exam Contest

AAPT PhysicsBowl Exam, AAPT (American Association of Physics Teachers) tarafından düzenlenen, farklı ülkelerden (ağırlıklı olarak ABD ve Çin) her yıl yaklaşık 10.000 öğrencinin katıldığı ve okullarının gözetiminde uygulanan 45 dakika süreli, 40 çoktan seçmeli sorudan oluşan çevrimiçi bir sınavdır. Sorular Amerika Genel Lise Fizik Programında yer alan konular ve kavramlara dayanmaktadır. Okulumuzda uyguladığımız MEB Fizik Programı da sınav içeriğine uygun olduğu için 11. Sınıf ve 12. Sınıf öğrencilerimizden fiziğe ilgi duyanlara sınava katılmaları ve eksik olduklarını düşündükleri konular için destek sağlanmaktadır. Sınav Nisan ayının ilk haftasında yapılmaktadır. Sınav sonucunda ilk üç dereceyi alan öğrencilere bireysel başarı ödülü verilirken, sınava katılan okulların öğrencilerinin aldığı puanların ortalamasıyla oluşturulan okul puanı ile okullar da derecelendirilir ve ilk üç sırada yer alan okullara da başarı ödülü verilmektedir.