Türkiye Matematik Yarışması

Türkiye Matematik Yarışması Türkiye'nin farklı üniversitelerinden ve okullarından matematikçilerin birlikte organize ettiği, Türkiye'deki matematik müfredatına dayalı bir matematiksel bilgi yarışmasıdır. Her yıl Türkiye Matematik Yarışması organizasyonu tarafından düzenlenen yarışmanın amacı Türkiye’de öğrenim gören öğrencilerin ulusal düzeyde matematik bilgi ve becerilerini sergileyerek matematik sevgisi ve kültürünün olgunlaştırılarak yaygınlaşmasını sağlamaktır. Yarışma iki etptan oluşmaktadır. İlk etapta %5 lik dilime girebilen öğrenciler final sınavına katılmaya hak kazanırlar. Final sinavında her  sınıf seviyesinde ilk 10 öğrenciye birincilik madalyası, 11-30. öğrenciye ikincilik madalyası ve 31-50. öğrenciye üçüncülük madalyası verilir. Ayrıca her seviyeden ilk üç öğrenciye farklı miktarlarda eğitim bursu olanağı sağlanır.