IGEM (International Genetically Engineered Machine)

IGEM Amerika ve dünyanın sayılı üniversitelerinden olan MIT (Massachusetts Institute of Technology)' de başlatılan ve diğer üniversitelerde de takım düzeyinde temsilcileri olan ve sentetik biyoloji üzerine 2003 yılında kurulmuş bir organizasyondur.

Sentetik biyoloji genel olarak canlı sistemler temel alınarak yeni biyolojik sistemler dizayn etmek ve bunları canlı sistemlere entegre etmek üzerine kurulmuş, günümüzde biyolojinin yeni ortaya çıkan alt dallarından biridir.

Oldukça yoğun teorik ve pratik çalışmaları içeren bu projemiz IGEM kulübü adı altında ODTÜ Biyoloji bölümü işbirliği ile yapılmaktadır. Öğrencilerimiz hazırladıkları projeyle her yıl Haziran ayı sonunda  Boston  MIT kampüsünde gerçekleştirilen yarışmada okulumuzu temsil etme şansını bulmaktadırlar.

igem.org