Desirable Biology Kulübü

2020 – 2021 eğitim ve öğretim yılında faaliyete başlayacak olan Desirable Biology Öğrenci Kulübü, biyoloji dersine ilgi duyan ve müfredattaki konulara ek olarak diğer biyoloji alt dallarını öğrenmeye hevesli öğrenciler için oluşturulmuş bir kulüptür. Kulüp kapsamında, biyoteknoloji ve ekoloji gibi biyolojinin güncel alt dallarından oluşan dersler, yapılandırılmış ders içerikleri ve projeler dahilinde işlenecektir. Bu kulübün üyesi olan öğrencilerin, eş zamanlı olarak ise ulusal ve uluslararası biyoloji yarışmalara katılmaları hedeflenmektedir. Projeler kulüp lider öğretmeninin yönlendirmesi ve/veya öğrencilerin aktif araştırmaları ile de şekillenebilecektir.

Kulübün dönem içi faaliyetleri arasında yer alacak aktiviteler;

• Temel DNA teknolojileri dersleri,
  • Sürdürülebilir yaşam ve ekoloji dersleri
  • Bilimsel yayınlar üzerine tartışmalar,
  • Seçilecek proje konuları için beyin fırtınası çalışmaları,
  • Çalışmaların yeni teknolojik kaynaklar ile sunulması,
  • Oluşturulan projelere göre deney tasarlama ve yürütme gibi birçok aktivite gerçekleştirilecektir.

Desirable biology kulübünün nihai hedefleri, ortaya çıkarılacak olan projeler için teorik ve deneysel çalışma basamaklarını kalıcı öğrenmek, başta ülkemizi sonra okulumuzu ve en temelinde kendi yeteneklerimizi temsil edebilecek olmaktır.