Etkinliklerimiz

TÖRENLER

Bireysel gelişim özelliklerinin önemsendiği ve kendilerini gerçekleştirme fırsatlarının yaratıldığı ortamlarda, Atatürkçü düşünceyi özümsemiş, çağdaş yaşamın gerektirdiği bilgi, beceri ve değerlerle donatılmış bireyler  yetiştirmeyi amaç edinen okulumuzda; milli duyguları ön planda tutmak ve toplumsal değerlerimiz konusunda daha çok farkındalık yaratmak amacıyla öğrencilerimiz  "Belirli Gün ve Haftalar"da gerçekleştirilen kutlama programlarında etkin bir şekilde görev almaktadırlar.

YAZAR ŞÖYLEŞİLERİ
Öğrencilerimizin yıl boyunca keyifle okuduğu kitapların yazarları ile buluştuğu "Yazar Söyleşileri" düzenlenmekte, her seviyede farklı yazarlarımız okulumuza davet edilmektedir. Kitap okumanın keyfi, ünlü yazarlarımızın öğrencilerimizle yaptığı söyleşilerde paylaşılmaktadır.

UZMAN KONUKLARLA SÖYLEŞİLER
Tüm seviyelerde, ders kazanımları doğrultusunda uzman konuklarla söyleşiler planlanmaktadır. Bu söyleşilerin, öğrencilerimizin eğitsel, sosyal ve kültürel gelişimlerine katkı sağlamasına özen gösterilmektedir.

RADYO PROGRAMLARI

Öğrencilerimiz hazırladıkları "Radyo Programı"nı anons yoluyla, haftada bir gün sunarak hem kendilerini ifade etme ve sosyal becerilerini geliştirme olanağı bulmakta, hem de keyifli dakikalar geçirmektedirler.

İNGİLİZCE DRAMA
4. sınıf öğrencilerimiz ile sürdürülen drama çalışmaları sırasında, öğrencilerimiz oyunculuk yeteneklerini sergilerken aynı zamanda İngilizce dil becerilerini geliştirirler. İngilizce öğretmenlerimizin seçtiği oyun üzerinde yıl boyunca hazırlanan İngilizce Drama Grubu öğrencilerimiz sene sonunda oyunlarını sergilerler, oyunlarıyla Ankara içinde düzenlenen drama yarışmalarına katılırlar.

TÜRKÇE TİYATRO

Öğrencilerimiz tiyatro çalışmalarında  bedenlerini ve seslerini kullanma becerilerini geliştirip, eğlenceli bir atmosfer içinde rol oynamayı, taklit etmeyi, jest ve mimiklerini kullanmayı, yaratıcılıklarını geliştirmeyi, doğaçlama yapmayı, dans etmeyi, doğru ve etkili bir şekilde konuşmayı öğrenmektedir. Ayrıca masallarla, öykülerle; Türkiye ve dünya edebiyatından klasiklerle ilk tanışmalarını yaşayacaklardır.

SANAT GÜNLERİ
Sanat Günleri; öğrencilerin yıl boyunca yapmış oldukları sanatsal ve kültürel faaliyetlerin sergilendiği bir platformdur.

Bu etkinlikte,

• Sergiler
  • Konserler
  • Konuk söyleşileri
  • Atölye çalışmaları
  • Anlık performanslar (Sanat Sokağı)
  • Dans gösterileri
  • Tiyatrolar başlıkları altında yapılmaktadır.

OKULLAR ARASI MÜSABAKALAR
Okulumuzda öğrencilerimizin eğitim süreçleri boyunca sporun getirdiği olumlu katkılardan faydalanmaları düşüncesi ile takım kontenjanları göz önünde bulundurularak okul takımları oluşturmakta, takımlarımızın okullar arası müsabakalara katılımları sağlamaktadır.

OKUL İÇİ TURNUVA VE YARIŞMALAR
Öğrencilerimizin boş zamanlarını daha etkin kullanmalarına yardımcı olmak, sosyal gelişimlerine katkıda bulunmak amacı ile turnuva ve yarışmalar düzenlemektedir.

ATATÜRK KOŞUSU
Öğrencilerimiz, "29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ve Atatürk Haftası" etkinlikleri kapsamında Atatürk'e olan minnet ve bağlılıklarını düzenlediğimiz "Atatürk Koşusu" ile gerekleştirirler.

SPOR ŞENLİĞİ
Okulumuzu ve ilimizi okullararası spor müsabakalarında temsil eden öğrencilerimiz ile okulumuzda yapılan tören ve kutlamalarda görev alan sporcu öğrencilerimizin bu özverili uğraşlarını ödüllendirmek amacı ile "Spor Şenliği" düzenlenmektedir.

1. SINIFLAR YIL SONU GÖSTERİSİ

1.sınıf öğrencilerimiz yıl içinde edindikleri okuma-yazma ve diğer becerilerini her yıl haziran ayında sundukları gösterileri ile velileriyle paylaşmaktadırlar.

4. SINIFLAR STEAM TURNUVASI

Dünya’da STEM (Science, Technology, Engineering, Mathematics) adı ile yaygınlaşan eğitim yöntemi ile ihtiyaca yönelik çözüm üretmek amacıyla tüm 4. sınıf öğrencilerimiz ile geleneksel STEAM turnuva yaparak öğrenme ortamlarını zenginleştirmekteyiz.

4. SINIFLAR MÜNAZARA

1. sınıf öğrencilerimizin katılımı ile her yıl herhangi bir konu üzerinde zıt düşüncelerin karşılıklı olarak savunulmasına dayanan sınıf içi ve sınıflar arası "Münazara Turnuvaları" düzenlenir.

ULUSAL VE ULUSLARARASI PROJE VE YARIŞMALAR

İlkokul öğrencilerimiz, takım halinde çalışma becerilerini geliştirmek ve ortak projelerle sosyal deneyimler kazanmak amacıyla, ülke ve dünya çapında düzenlenen yaş seviyelerine uygun olan çeşitli proje ve yarışmalara katılmaktadırlar. Kazandıkları sosyal deneyimler ile öğrencilerimiz, yaşam boyu eğitimin gerekliliği olan birlikte yaşamayı, çatışmaları yönetmeyi ve farklı bakış açılarına saygı duymayı öğrenirler.

• Junior First Lego League Yarışması
  • TSF Satranç Turnuvaları
  • Okul Sporları Federasyonu Yarışmaları

OKULUMUZDA KUTLANAN DÜNYA GÜNLERİ

Küresel vatandaşlık bilinciyle hayata hazırlanan ilkokul öğrencilerimizin,  dünya günleri çerçevesinde yaptıkları etkinliklerle, çevresel ve kültürel duyarlılıkları ve farkındalıkları artmaktadır ve dünyayla uyumlu yaşamayı öğrenmektedirler.

• 13 Kasım Dünya Nezaket Günü
  • 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü
  • 3 Aralık Dünya Engelliler Günü
  • 14 Şubat Dünya Sevgi Günü
  • 14 Şubat Dünya Kitap Bağışı Günü
  • 8 Mart Dünya Kadınlar Günü
  • 14 Mart Dünya Matematik Günü
  • 20 Mart Dünya Mutluluk Günü
  • 22 Mart Dünya Su Günü
  • 22-27 Mart Dünya Kütüphaneler Haftası
  • 6 Nisan Dünya Spor Günü
  • 7-13 Nisan Dünya Sağlık Haftası
  • 7 Mayıs Dünya Göçmen Kuşlar Günü
  • 20 Mayıs Dünya Arı Günü
  • 22 Mayıs Dünya Biyoçeşitlilik Günü
  • 25 Mayıs Dünya Etik Günü
  • 28 Mayıs Dünya Oyun Oynama Günü

SABAH SPORU

İlkokul öğrencilerimiz, güne zinde ve eğlenceli başlamak, sağlıklı aktif yaşam becerileri geliştirmek amacıyla Beden Eğitimi öğretmenleri eşliğinde, ilk derse başlamadan önce açık havada 20 dakika sabah sporu yapmaktadırlar.