SOSYAL DUYGUSAL GELİŞİMİ DESTEKLEME PROGRAMI - İKİNCİ ADIM

ODTÜ GV Özel İlkokulu’nda, öğrencilerimizin sosyal ve duygusal gelişimini desteklemek amacıyla İkinci Adım (Second Step) programı uygulanmaktadır. Program, her yaş grubu için basitten karmaşığa doğru giden farklı uygulamaları içermektedir. Bu uygulamalar, sadece sosyal-duygusal sıkıntı yaşayan öğrencilerimize yönelik olmamakla birlikte tüm öğrencilerimizi kapsamaktadır.

Küçük yaşlardan itibaren ergenlik ve yetişkinliğe atılan adımlarda, öğrencilerimizin sosyal ve duygusal gelişiminin desteklenmesini önemseyen okulumuzda, İkinci Adım programı ana sınıfından 3.sınıfın sonuna kadar devam etmektedir. Yapılan uygulamalarla, öğrencilerimizin problem çözme, doğru iletişim kurma, empati geliştirme, duygularını yönetme, farklı bakış açılarına saygı duyma gibi sosyal becerilerini geliştirmek hedeflenmektedir.  Öğrencilerimiz, kendi duygularını tanımayı, olumsuz duygularla baş etmeyi, stres altındayken öfkelerini yönetmeyi ve işbirliği yapmayı öğrenirler.

Sosyal ve duygusal gelişimi desteklenen öğrencilerimizin hoşgörülerinin arttığı, stresle baş edebildikleri, sorunlarını çözebildikleri ve aynı zamanda akademik başarılarının ve toplumsal farkındalıklarının da arttığı gözlemlenmektedir.