Sağlık Hizmetleri

Öğrencilerimizin ve çalışanlarımızın, sağlık sorunlarına anında müdahale edilmesi, gerekli önlemlerin alınması amacıyla Ankara Okulumuzda, tam zamanlı hemşirelerimizin görev yaptığı 5 adet revirimiz bulunmaktadır.

Anında müdahale gerektiren acil durumlarda öğrenci, hemşire kontrolünde ve gerekli durumlarda ilgili müdür yardımcısı ve/veya sınıf öğretmeni tarafından en yakın sağlık merkezine ya da hastaneye ulaştırılır. Veli mutlaka haberdar edilir.

Öğrencinin velisi tarafından bildirilen, düzenli olarak kullandığı ve okulda olduğu saatlerde alması gereken reçeteli ilaçları varsa, veli tarafından “Veli İlaç Onam Formu” doldurularak sağlık birimine teslim edilen ilaç/ilaçlar öğrenciye kimlik doğrulaması (ad-soyad-şube-anne-baba ismi) yapılarak hemşire tarafından verilir.

Velilerimizin, öğrencilerin sağlıkları ve özel durumları hakkında (astım, alerji vb.) öğretmenine ve okul hemşiresine bilgi vermesi, öğrencimizin sağlık takibi açısından gerekli ve çok önemlidir.

Öğrencilerimizin sağlıkla ilgili problemlerinden dolayı revirde yapılan tüm işlemler, gerektiğinde kullanılmak üzere kayıt altına alınmaktadır.

Bulaşıcı hastalıklarda veli, okul yönetimini bilgilendirmek durumundadır. Öğrenciler rapor bitimine kadar okula gelemezler.

Acil müdahale gerektiren durumların dışında, öğrencilerimizin doktor randevuları için dersten alınmasına izin verilmez. Bu nedenle velilerimizin, öğrencilerimizin okula gelmesine engel olmayan tedavi ve kontrolleri için, doktor randevularını, okul saatleri dışında almaya özen göstermeleri beklenir.

İletişim Bilgileri:

Görev Yeri