TÜRKÇE EĞİTİMİ

Türkçe eğitimi ile öğrencilerimizin dil gelişimlerini destekleyerek Türkçeyi doğru ve güzel konuşmalarını, sözcük dağarcıklarını zenginleştirmeyi, dinleme becerilerini geliştirmeyi, duygu ve düşüncelerini farklı yollarla ifade etmelerini ve iletişim becerilerini arttırmayı hedefliyoruz. Tüm bunların yanı sıra Türkçe eğitimindeki en önemli amacımız, öğrencilerimizin kitaplara karşı olumlu tutum geliştirmelerini desteklemek ve kitap sevgisini aşılamaktır. Etkinliklerimiz arasında tekerleme söyleme, parmak oyunu oynama, bilmece sorma, sohbet etme, etkileşimli ve paylaşımlı kitap okuma, öykü anlatma, taklit oyunları, dramatizasyon (canlandırma), öykü tamamlama, başka öykü oluşturma, öyküyü tekrar anlatma, bir öyküyü resimlendirme ve resimlerden yeni bir öykü oluşturma çalışmaları yer almaktadır.