BİLİŞSEL VE DİL GELİŞİMİ

Erken çocukluk dönemi çocukların kişisel kimliklerinin büyük bölümünün gerçekleştiği zamandır. Bu nedenle öğrencilerimizin kendilerini ifade etmelerine ve fikirlerini söylemelerine fırsat tanınan pek çok etkinlik planlıyoruz: Hikaye anlatma, kitap okuma, tekerleme, parmak oyunları, şarkı söyleme, tartışma ortamları gibi pek çok dil etkinliği ile sözcük dağarcıkları gelişmelerini ve kendilerini farklı dil araçları ile ifade etmelerini sağlıyoruz. Görsel materyaller ile zenginleştirilmiş sınıf ve koridorlar ile görsel okur-yazarlıklarının güçlenmesini hedefliyoruz. Böylece, öğrencilerimizin yazı ve ses farkındalıklarını geliştiriyoruz. Dil gelişimleri için çok önemli bir yere sahip olan çocuk edebiyatına etkinliklerimizde sık sık yer veriyoruz.

Öğrencilerimizin doğuştan gelen merak duygularını ve üst düzey düşünme becerilerini beslemek için düşündürücü sorulardan faydalanıyoruz. Çocuklarla yapılan felsefe çalışmaları ile sorunlar ya da düşünceler ile kendi yaşantıları arasında bağlantı kurabilmelerini sağlıyoruz.Böylece, bağlantılı düşünmeyi ve dolayısıyla okul yaşantılarını anlamlı hale getirecek “etkili düşünme”yi geliştirmeyi hedefliyoruz.

Sayı, veri işleme, şekil, sıralama ve örüntü kalıplarını kullanarak çocukların problem çözme becerilerini güçlendirip  uygun matematik dilini kullanmalarının temellerini atıyoruz.