Mersin > İlkokul - Ortaokul > İlköğretim Güncesi

mersinlogo

21.11.2014 Cuma

Günün Sözü

"Benim naçiz vücudum elbet bir gün toprak olacaktır.

Fakat Türkiye Cumhuriyeti ilelebet yaşayacaktır ."

Mustafa Kemal ATATÜRK

•  Bugün 16.30 - 18.00 saatleri arasında 6. sınıflar veli toplantısı gerçekleştirilecektir.
  •  Bugün 4, 5, 6, 7 ve 8. sınıf öğrenci ve velilerimize İngiltere ve Amerika Yurtdışı Yaz Okulları ile ilgili bilgilendirme sunumu yapılacaktır.
  •  Dünya Çocuk Kitapları Haftası etkinlikleri kapsamında bugün 1A sınıfı öğrencileri ile "Parmak Kuklalarımla Öykünün İçerisindeyim" etkinliği yapılacaktır. Öğrencilere "Zogi" adlı resimli çocuk kitabı okunacaktır. Hikaye kahramanlarının arasına kendi tasarladıkları kukla kahramanları da ekleyip canlandıracaklardır. 2A ve 2C sınıfı öğrencileri ile; "Afacan Ressamlar Afacan Resimler Yapıyor" etkinliği yapılacaktır. Öğrenciler okudukları "Afacan Resimler" kitabındaki Lodolinda ve Federiko gibi farklı yüz ifadelerini ve ona hatırlattığı olayı, bir kitap ressamı olarak resimleyip arkadaşlarıyla paylaşacaklardır.
  •  Ortaokul Psikolojik Danışma ve Rehberlik Servisi tarafından gerçekleştirilen "Benim Özel Meleğim"  etkinliği, öğrencilerin melekleri ile tanışmalarıyla sona erecektir.
  •  1. sınıf öğrencilerimize Hayat Bilgisi dersi kazanımı doğrultusunda okul hemşiremiz Sevil SİNEKOĞLU tarafından "Aşı" konulu bilgilendirme sunumu yapılacaktır.
  •  8. sınıf öğrencilerimize Analiz Yayınları Değerlendirme Sınavı uygulanacaktır.
  • Bugün 7 ve 8. ders saatlerinde 5, 6, 7 ve 8. sınıf öğrencilerimizle aşağıdaki kulüp etkinlikleri gerçekleştirilecektir.
    • Yaratıcı Kalemler Kulübü
    • Destination - Imagination Club
    • JMUN Kulübü
    • Modern Danslar Kulübü
    • San - Art Kulübü
    • Orkestra Kulübü
    • Badminton Kulübü
    • Lego Robot Kulübü
    • Masa Tenisi Kulübü
    • Japonca Kulübü
  • Bugün 16.30 - 17.30 saatleri arasında Mersin Olimpiyat Havuzunda Okul Yüzme takımı çalışmaları yapılacaktır.
  • Bugün 16.30 - 17.30 saatleri arasında Yıldız Kız Voleybol takımı çalışmaları yapılacaktır.
  • Hafta sonu, Okul Aile Birliği tarafından düzenlenmiş olan Spor / Sanat Okulları kapsamında; "Yüzme, Tenis ve Piyano" kurslarımız gerçekleştirilecektir.

Anasınıfı Kahvaltı

Beyaz Peynir