Mersin > İlkokul - Ortaokul > İlköğretim Güncesi

Günün Sözü

"Bütün ümidim gençliktedir."

Mustafa Kemal ATATÜRK

Bugün paylaşım saatinin konusu "Duygu Günü ve Kültür Sanat". İlkokul öğrencileri ile duygu paylaşımı, ortaokul öğrencileri ile kültür - sanat konulu paylaşım ve tartışmalar gerçekleştirilecektir.

2A sınıfı öğrencilerimizden Alp ALPAR Gençlik Spor İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen Okullararası 9 - 10 Yaş Okçuluk Turnuvasında 1. olmuştur. Öğrencimizi tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyoruz.

Kütüphane Saati etkinliğimizde bugün 2A sınıfı öğrencileri, "Anlayarak Hızlı Okuma" çalışması kapsamında "Göz Blok Okuma 3" egzersizleri yapacaklardır. 3B sınıfı öğrencileri ise, araştırma yaparken genel bir konudan yola çıkarak özel bir konuya nasıl geçiş yapabileceklerini gruplarıyla beyin fırtınası yaparak belirleyeceklerdir.

Anasınıfı öğrencileri Fen etkinliğinde karınca deneyi yapacaklardır.

1. sınıf öğrencileri "Bilime Yolculuk" dersinde "Gürültü Kirliliği" konusunu masal kahramanları olan "Kırmızı Başlıklı Kız" sunusu ile beraber bir oyun oynayarak öğreneceklerdir.

2. sınıf öğrencileri Hayat Bilgisi dersinde her insanın bir soyadı olmasının nedenleri üzerinde konuşarak adlarının anlamı ve soyadlarının geçmişi üzerine paylaşımlarda bulunacaklardır. "Özgeçmiş" kelimesinin neler çağrıştırdığı sorularak; öğrenciler ad, soyad, doğum yeri-yılı, anne-baba adı, okulu, yapmaktan hoşlandıkları vb. kavramları söylemeleri konusunda yönlendirileceklerdir.

3. sınıf öğrencileri Türkçe dersinde "Ay'la Güneş'in Oyunu" metnine yönelik metin inceleme çalışmaları yapacaklardır. Hayat Bilgisi dersinde ise kendilerinin veya anne-babalarının hayatında zaman içinde oluşan değişiklikler hakkında çalışmalar yapacaklardır.

5. sınıf öğrencileri Matematik dersinde Geogebra programı ile dörtgenlerin özeliklerini keşfedeceklerdir. Türkçe dersinde izledikleri videodan yola çıkarak yaratıcı yazma etkinliği yapacaklardır.

8. sınıf öğrencileri Almanca dersinde dizi, belgesel, polisiye, haberler, spor, çizgi film, film gibi TV programlarını işleyeceklerdir.

Bugün 7 ve 8. ders saatlerinde 1 ve 2. sınıf öğrencilerimizle aşağıdaki kulüp etkinlikleri gerçekleştirilecektir.

• Parlak Fikirler Kulübü
  • Oyun Kulübü
  • Çiz, Karala, Boya Kulübü
  • Mini Kids Club
  • Satranç Kulübü
  • Ritim Kulübü
  • Bale Kulübü
  • Yaratıcı Drama Kulübü

Bugün saat 16.30'da "Kazanım Destek Programı" kapsamında 8. sınıf öğrencilerimize Fen Bilimleri / Matematik dersi etüt çalışmaları uygulanacaktır.

Anasınıfı Kahvaltı

Haşlanmış Yumurta